Recent Posts

Sunday, February 27, 2011

jobbaaaaa

Gah, denna veckan har varit fullspäckad! 
Måndags var ju David ledig för det var helgdag här, sedan jobbade jag ännu mer på mitt receptionist jobb Tisdags och Onsdags, Torsdag blev det ju träff med Steph, och i Fredags redigerade jag film på Baykids...på kvällen åt jag och David stek på ett steakhouse.
Veckan var inte slut där, Lördagen avnjöt vi god frukost-croissant på bageriet innan jag körde ner och mötte upp Julie till ett kinesiskt bröllop i San Mateo! 
Det var längesen jag assisterade med Julie nu, sedan slutet av September tror jag! Hon funderar på att sluta som bröllopsfotograf efter NIO år! Hon är bara trött på det, på stressen som kommer med det, och så har hon ont i ryggen som bara blir värre efter bröllopen! 
Jag blev lite "Discouraged" av hur hon pratade om branchen... Men antar att man blir trött på vilket jobb som hellst efter ett tag. Det är ju trots allt ett jobb :-)

Iallafall, detta var det minst glamourösa bröllopet jag varit på. 
Visst hör man att Kineser och Japaner är mer tystlåtna och reserverade av sej. Lite kalla. Men damn... dessa gjorde den tanken rättvis. De verkade knappt glada att de presis gift sej, inget tjohej eller något...och när Julie fotade familjeporträtten var det typ ingen som log.

Middagen intogs på en kina restaurang som var så jäkla omysig och ful. Allting var så oorganiserat och taklamporna var tända. Sedan skulle det inte bli någon fest efteråt tydligen. Jag fick t.om gå hem tidigare för det var så lugnt. Så detta var väldigt oinspirerande. Kineser vet inte hur man festar hehe. Celebrate the löööve!

På kvällen kollade jag och Flumisen på "The unknown" med Liam Neeson på bio, och sen idag hade jag ett Au Pair möte på dagen, sedan har resten av dagen gått åt till att äta Tacos framför Oscarsgalan såklart! som alla andra år!


Steph and me

Jag brukar ju träffa min gode vän steph och hennes mini plutt varje vecka, Men denna veckan hände något som aldrig hänt förr. Jag träffade Steph själv...utan miniplutten. Vi kom fram till att vi aldrig bara umgåtts vi två. Galet. Och fastän jag är kär i den dära galet busiga plutten, så var det ganksa skönt att bara avnjuta en lunch i lugn och ro utan bäbisspråk och skrik och gråt haha. Vi såg även "I am Number Four" Som faktiskt var lite bättre än vad jag trott. Lite töntig och tonårsinriktad på vissa ställen, och musken var lite...fel för filmen, men en ganksa intressant story.

Jag röstar på fler sånna här dagar Steph!





Desperate for Desperate

Gah, har totalt blivit helt galen i Desperate Housewives igen. 
Den serien är ju bara så grym. Välskriven. Sån satir! Vi missade massa avsnitt i böran av säsong 6, och slutade därför kolla på det och bestämde oss att hyra serien istallet. Jo men tjena, nu är det slutet av säsong 7 och vi har äntligen kollat genom Netflix och, ehum, lite andra ställen. 
Så efter ett par veckor av intesivt kollade på en sisodär 3 avsnitt per kväll, har vi nu äntligen kommit ikapp. Men vem fasen orkar vänta EN VECKA på nästa avsnitt nu då?! GAhh!

Thursday, February 24, 2011

The intruder

Haft en pärs med spindel fanskap en kväll som denna. 
Jag var och handlade ingridienser till chili con carne och vad ser jag inte nar jag hanger av mej jackan? ETT FANSKAP!!
Japp, fanskapet= en spindel. En sisodär 0.4 cm i omkrets med ben. Men det spelar ingenroll. En spidel är fortfarande en spindel med 8 ögon och 8 ben. Och där satt den, på min vägg.

Jag visste redan då att det skulle bli jobbigt. 
Jag gnydde lite i min ensamhet först, sedan tog jag mej till sans och tog ner alla hattarna i hallen. Tog ner jackorna. Tog bort väskorna och tog ner tavlan. Sedan tejpade jag för garderob dörren utifall fanskapet skulel ramla och sprina in i garderoben. Och då skulle jag VÄGRAT bo kvar.

Sedan hämtade jag mej en böjbar bok, och ett blött hushålls papper och var redo. Då börjar helvetett röra på sej. 
Den springer omkring där på väggen som om den äger MIN lägenhet. 
En kvart senare har jag äntligen ställt mej på stolen och tryckt boken mot väggen. Jag känner på mej att den inte är död. Jag prickade dåligt. Den lever där bakom boken och det blöta pappret. Och nu vill den hämnas.

Jag släpper boken och hoppar av stolen. Där är den. Den rör sej inte. Är den död? Jag har inte glasögona på mej.
nej...tyckte den rörde på sej....och det gör den. Lite sakta men säkert...men...ITS ALIVE!!
Fan...nu kommer den vilja ha revanch! Paniken slår in. Jag försöker läsa helvettets tankar. Vad planerar den? Den kollar på mej med sina 8 ögon och planerar att hoppa ner på mej. Krypa in i mina öron och lägga ägg.

Jag står i ytterligare 20 mintuer och har stirr match med fanskapet. Men jag hör steg i trappan. DAVID!!
Jag öppnar dörren och gnyr igen. "Spider..its a sprider."
Och då brister det. Jag börjar böla. Men David kommer till min räddning och dödar monstret. Efter 40 minuter...är den död.

I need help.

Wednesday, February 23, 2011

60 frågor

1. Hur gammal är du om fem år? Suck. 32.5 år.
2. Vem var den sista du träffade? David imorse när han pussade mej hejdå.
3. Hur lång är du? 174.5
4. Vilken var den senaste film du sett? "The Kings speech" på bio.
5. Vem ringde du senast? Det var nog Stephanie....
6. Vilket var ditt senaste sms och hur löd det? Haha...för ett par dagar sedan till Davids kollega Pat: "Hey, did u guys leave already?" David har ju ingen mobil så jag får kommunicera med hans kollega.
7. Var är dagens planer? Jobba på receptionist jobbet, cykla till gymmet och träna. Äta middag, mysa.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? de är skilda sedan 2001...
10. När såg du senast din mamma? Natten mellan Lördag och Söndag den 9 Januari. Fast senast jag såg henne på Skype var Förra Torsdagen tror jag.

11. Vilken ögonfärg har du? Moss-gröna. Om det nu finns ett sådant ord haha. Jag envisas med att jag har gröna ögon. Jag har faktikst det!!
12. När vaknade du idag? 10.01
13. Har du någon gång hittat en katt? Haha yep. Vi har haft diverse upphittade djur hemma hos oss under min uppväxt.

14. Vilken är din favoritplats? I Davids armar... hehe. Seriously!
Fast det finns många ställen jag älskar. Vid vårat träd uppe på Mt. Tam... Eller kanske en sen sommarkväll vid Ingetorps sjön.
15. Vilken plats föredrar du minst? Nånstans där det finns mkt spindlar.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Ah, denna frågan ja. 
Ärligt talat så vet jag inte. Framtiden är oviss, och jag gillar det. I mina drömmar bor vi i ett fint hus i San Francisco och ha 2-3 barn? Ha en framgångsrik fotograf business. Sommarstuga i Sverige som vi åker till varje sommar, och en liten vingård i södra Frankrike. Vi har även en Golden Retriver, 2 kaniner, en katt och en häst.
17. Vad skrämde dig som barn? Utomjordingar. Ironiskt nog.
18. Vem fick dig att skratta senast? Flumis.

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Man är aldrig för ung, men jag äger inga.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Både och.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Beror på om vi har gäster hehe. Men oftast utan.
22. Hur många kuddar har du i sängen? jag sover på en, men vi har 4.

23. Hur många landskap har du bott i? Ehh...landskap elelr...land? Hehe... i Sverige har jag bara bott i ett, sedan har jag ju bott i England, och 2 olika "landskap" här- Marin County och San Francisco County.
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ehh... no shit???!

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota!!
26. Är du social? Ja. Inte överdrivet social, och jag behöver bli "bekräftad" först. Men jag gillar att träffa nytt folk. MEn är ju inte den som syns eller hörs mest precis.

27. Vilken är din favoritglass? Frozen Yoghurt! Glass är för sött för mej.
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Och my god. Dont get me started haha... Frågan om hur mitt liv ser ut om 10 år kan nog svara på det. 
Fast en Miljon går inte långt härborta...men jag skulle investerat i ett hus här, och den dära sommarstugan i Sverige. Jag skulle köpa mamma en resa hit. Jag skulle rest med David runt jorden i ett år. Sedan skulle jag köpt kamerautrustning till mej, och en Cintiq (skärm man kan rita på) till David. 
Sedan skulle jag nog gått på en shopping spree och köpt en helt ny garderob hehe.
29. Tycker du om Kinamat? Nä usch. För slafsigt och såsigt och för mkt glutamat och skit i. Här kör vi på Thai eller Japanskt.
30. Tycker du om kaffe? Ja...men håller mej till en kopp på morran
31. Vad dricker du till frukost? Apelsinjuice.
32. Sover du på någon särskild sida? Ja på mage. Om inte jag är supertrött kan jag inte somna på något annat sätt än mage. Så gott.
33. Kan du spela poker? Amatör poker. Det är kul hehe.
34. Tycker du om att mysa? åh absolut. Mysa är ju det bästa!
35. Är du en beroendemänniska? Ja. Jag blir beroende av allt. Jag är beroende av David. Jag blir beroende av människor. Fast det var bog värre förr. Ibland kan jag nästan tappa bort mej själv för att jag blir beroende av en vän.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nope, men min finaste Camilla fyller en dag innan mej!
37. Vill du ha barn? Absolut. Skulle vilja ha 3 av dom. Men beroende på när den första kommer kanske det bara blir 2. Men absolut mer en ett barn!

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, Franska, Spanska och Botchows.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja när min rygg låste sej och jag knappt kunde röra mej haha. Sedan åkte jag med Rosi en gång i england. Fast det var hon som inte mådde bra då.
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet! Fast pool e gött det också!

41. Vad spenderar du helst pengar på? Resor.
42. Äger du dyra smycken? Haha nope. SKulle bli arg om David köpte ett dyrt smycke till mej. Föredrar en resa för de pengarna istället. min vigselring är nog det dyraste, och den gick la på typ... 1500:-
43. Har du någon gång testat narkotika? Nope
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Kaffe.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Alla har sin roliga "grej". Jag garvar åt alla! Men jag och Saris har ju många intärnskämt och samma humor.
46. Välj ett ärr på din kropp? Ett vid knät. Typ 4cm. Det var gympa i gymnasiet och jag "gick in" i ett staket som rev upp skinnet.
Eller ska vi ta det stora på smalbenet som jag fick i Thailand när jag "tappade" mopeden vi hyrt över mej? Jag är inte alls klumpig. Nej då.
47. Vad har du för ringsignal? Bara nån ful som kom med telefonen
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Japp. Ligger i en låda i mamsens källare. Jag har även kvar kläder från min gymnasietid, och kläder från 90 talet. Jag har lite svårt för att slänga saker.
49. Flirtar du mycket? Tror det. Fast ganksa omedvetet. Folk tycker kanske att jag flirtar när jag pratar. Men det är bara mitt sätt, och jag menar liksom inget med det.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? I fotostudion i skolan.

51. Kan du byta olja på bilen? Skullle inte tro det...
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej, jag väntar på det dock haha.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Läser "The rise of the fourth reisch". En dokumentär bok om hur USA tar över världen och hur vi blivit utbildade inte stämmer med verkligheten och vad som egentlgien har hänt.
54. Läser du dagstidningen? Läser Aftonbladet på nätet för att hålla mej uppdaterad om små nyheter. Men tar saker jag läser i mainstrream media med en liiiten nypa salt.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nope.
56. Dansar du i bilen? Faktiskt ja. Och sjunger också.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? jag zappar ganksa mkt genom kananerna i bilen.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? En lapp till min landlord om att elementet var av.
59. När var du i kyrkan senast? Jag går inte i kyrkan om jag inte måste, vilket med andra ord om nån annan gfter sej och jag går som gäst, eller om jag fotar ett bröllop. Jag har lite av en fobi för kyrkor. Men det var väl i Oktober förra året på jobb isåfall.
60. Vilka personer utmanar du? Alla!

Tuesday, February 22, 2011

Friends, Storage and a little curry on that.

Blä...jag har lite bakis huvudvärk fastän jag inte vart full. 
Vi var bjudna på middag ikväll hos Pat och Annika. Pat, som är ifrån Thailand lagade extremt god thailmat till oss, och Alexandra, Andrea och Vanessa som också var där. Men som vanligt flödade rödvinet och lite go rom och resultatet är nu seg-het. Tur att man ska sova nu.

Iallafall har vi haft tre dagars helg här, fast inte mkt har blivit gjort eftersom vädret var kasst. 
Lördagen var vi inne HELA dagen, vilket är ovanligt för oss. Vet fakitkst inte ens om det nånsin har hänt haha... oftast när vi varit inne på dagen har vi gått ut på kvällen och ätit iallafall, men vi satt där vi satt hela dagen. 
Regnet öste enr, så det var ju orsaken. Egentligen skulle vi kolat på den berömda kinesiska nyårs paraden för första gången men hells no att jag visar mej ute i regn. 
Men Söndagen fick ju cyklat en del och klippt bort 95 % av Davids fluffiga hår, så nu är han kort hårig igen. Ovanligt att se, jag kan inte sluta kolla på min vackra make, han har liksom försvunnit bakom allt hår haha... 

Idag hade vi ett projekt. 
Eftersom vi letat överallt efter en stor låda man kan ha under soffa eller sängen och förvara DVDr i, utan tur, bestämde vi oss (Läs, jag lyckade övertala David) för att BYGGA en. Okej, nu snackar vi 2 "konstnärer" som ska bygga något= bad idea
Jag har viljan, men inte talangen. David har...eh, inget av det. Men eftersom vi är desperata att ha smartare förvaring i lägenheten, masade vi oss till en home improvement affär och letade virke.

2 timmar senare i kassan, la vi undan brädorna vi mätt, haft sågat i vårat mått och omsorgsfullt valt i alldeles för lång tid, och gick därifrån. FAIL.
Vi hade i ett gemensamt beslut kommit fram till att vi antagligen inte kommer att "pull it off". För mkt jobb. Lathet. Osäkerhet. Så vi drog till Target och inhandlade en plast förvarings låda, och prisa gud vilken bra ide. ALLA våra DVDr ligger nu fint förvarat under soffan. WIN.


Nä, nu kryper jag under täcket! Natti!

BIB- week 2

Måndag 
Tisdag: jogging 30 minutes, Crosstrainer 30 min
Onsdag 
Torsdag
Fredag: Zumba 1 tim
Lördag 
Söndag: Cykla 2 Tim.


Friday, February 18, 2011

BIB-week 1

(Förra veckan)

Mån:
Tis:
Ons: 20 min running, 20 min crosstrainer, 1 hr cardio class
Tors:
Fre: 30 min running, 30 min crosstrainer, 1.15 zumba
Lör: Biking 1 hr
Sön:

Notering : Kände att jag rörde mej mkt, men det blev lite väl mkt att köra gymmet innan dansklassen, jag var helt slut på Zumban och orkade inte ta ut rörelserna. Bättre att jag sprider ut det, så att jag gymmar dagar när jag inte har dansklass.

Thursday, February 17, 2011

B.I.B Tjugohundraelva

BIB Tjugohundra Elva är ett projekt som uppstod i Januari i år. Det uppkom efter det att Projekt BOOTCAMP 2010, och Projekt FITTA till Jul 2010 misslyckades radikalt. 
BIB [bibb]står för Bekväm I Bikini 2011. Detta är alltså vårat nya försök att känna oss bekväma i bikini. Vi vill inte bli smala, bara bekväma. Kurvorna får mer än gärna sitta kvar. Men bekväma ska vi fanome känna oss.

Alla som vill får följa med på resan. Själv kommer jag posta i vanlig ordning Söndagkvällar-veckans träning.

Lycka till!
GO BIBS!

Tuesday, February 15, 2011

Decennie

När det blev nytt år och decennie, tänkte jag skriva vad som hänt i det förra decenniet, och vad jag vill uppnå med detta decenniet. 
Nu skrev jag ju aldrig nånting, men det fick mej att tänka efter. Detta decenniet kommer vi ju skaffa barn, flytta till hus, resa massa. Jag ska vara fullfjädrat fotograf. David kommer fira sin 40 års dag och jag min 30 års dag. Det är nog det mest skrämmande av allt.

Det är läskigt att tänka så långt i framtiden. Grejen är, att det är ju inte så långt i framtiden!

Decenniet som gått har jag gjort det mesta som jag ville få gjort. 
Tänk när man stog där, nyårs aftonen 1999-2000 och tänkte efter vart man kommer vara om tio år. 
Jag hade ju aldrig kunnat föreställa mej att jag verkligen skulle BO här i San Francisco. att jag skulle vara GIFT! Och gift med en fransman dessutom. Som faktikst jobbar med Star Wars som jag var totalt besatt av!

Innan jul visade David mej en dokumentär, som heter "The Secret". 
Den är väldigt intressant och menar att "Thought affects matter"
Jag tänker inte gå in på all fakta om detta. Sådant får ni forska och luska i själva om ni är intresserade av alternativ medicin, lite spirutalitet och inte bara lyssnar på "mainstream media" vad som händer i världen (För tro mej, det DOM säger är inte vad som händer. Iallafall inte vad gäller stora nyheter)

När jag var tio år och såg "Huset fullt" som utspelade si San Francisco, så svor jag till mej själv att dit vill jag åka. Dit vill jag bo. 
Vart bor jag nu? 
Jag ville resa runt Asien, gå i guideskola, vara Au Pair.
När jag träffade David. Visste jag sekunden jag såg honom att han skulle bli min. 
Han blev, bokstavligt talat min man, 6 månader senare.
Inte bara att jag träffade David. Jag träffade min själsfrände. Jag har alltid velat ha en konstnär, en mörk kille med mörkt hår och lockar.  Mörka ögon.
Sedan får han jobberbjudande av Lucasfilm. Så nu jobbar han på företaget som gjrode Star Wars. Trilogin jag var helt besatt av i min tonårstid och kunde alla repliker till. Alla varelser. Alla planeter. Jag klädde ut mej till Leia på maskerad. Hade Leia bollar i håret på fester (SUCK, i know...very big fan)

Så, jag skulle vilja påstå att jag har i princip fått allt jag drömt om hittils. 
Det ända som saknas nu är en karriär. Min fotografi karriär. Och det är det som ska hända nu 2011 och det nya decenniet. 
Det har startat trögt eftersom jag inte tror på mej själv. Jag har tappat min självkänsla av att om jag vill något, då GÖR jag det. 
Jag kämpar med att få förtroende för mej själv att jag kan. Men det kommer.

Jag är lycklig.

Första 20 minuterna ur filmen "The Secret". Lite cheesy, men intressant.


Monday, February 14, 2011

oops

Det var One days sale på Macys förra veckan.
Jag "råkade" handla en del.
Men till mitt försvar, sist jag "shoppade loss" var när Saris var här i Juli förra året.

Då är det faktiskt HÖG tid för mej att shoppa lite.
Plus att på One day sales brukar det mesta jag handla kosta under tio dollar.
Så nu fick jag 10 plagg för 700 lappen.
Ganska så bra ändå! 


 








 Den svarta klänningen hade jag på Valentines middagen igår, och den beiga långarmade klänningen älskar jag, den har också redan blivit använd! Den vita tröjan i spets är sååå vacker! Den är genomskinlig , men tyget är så fint! Fast min favvo är nog den blommiga nät tunikan! Love it!
Så, 3 klänningar, ett par jeans, och 6 toppar för 700:- Inte bara det, de är alla från Macys (Och inte ROSS haha) och många är från märket "American Rag" Och "Jessica Simpson". Inte för att jag bryr mej om märken, men ändå, Bra klipp!!

Valentines

Ajjemensan, Idag regnar det minsann. Det gör inget eftersom jag inte sett regn på en bra tid nu. Minns faktiskt inte ens, för det har inte regnat sedan jag kom tilllbaka, det regnade inte i Sverige eller Frankrike, och sedan minns jag bara sol och värme i höstas, men antar att det måste regnat nån gång i December innan jag åkte...

Så, regn- bring it on! Surt bara att jag lämnade 2 mattor på balkongen som är pissblöta nu. Bra där.

Idag är det Valentines day. 
Åh, vad många är emot det dagen. Vissa älskar den. Vissa bryr sej inte alls.
Jag gillar den. Det är 5 gånger per år jag och David unnar oss att gå till en riktigt fin restaurang. Och detta är en av dom. 
Vi ger varandra inget stort, utan lägger det på att äta gott istället.
Vissa argumenterar att denna dagen är bara kommerciell etc. Affärerna ska bara tjäna pengar. Men javisst, det blir ju som man gör det till eller. ALLT är kommerciellt egentligen. Det är ju likadant med jul. Tror det är ännu mera kommerciellt eftersom det är me som firar det och mer presenter som köps. Det är klart att affärerna tar varje tillfälle att tjäna pengar. Sedan är det ju upp till var och en hur mkt man handlar för och inte. Man kan ju fira Valentines på sitt eget sätt utan att köpa krafs.

Jag och David behöver ingen ursäkt för att "visa vår kärlek". Det gör vi varje dag. Men det ger oss en ursäkt att gå ut och äta gott, annars hade vi nog inte unnat oss detta.


 En teckning min konstnär målat till mej.
Love you David!



Thursday, February 10, 2011

Jag borde inte...

Men har gjort det iallafall... Bloggat. Fan. Detta skulle ju vara min produktiva dag, men nej. 
Iallefall, Frida har ju varit här. Lillasyrran till en av mina äldsta och bästa vänner. Frida har alltid varit så himla söt, och hängt efter oss. Frågat frågor och varit så  nyfiken av vad vi gjort. Nu har hon vuxit upp och skaffat en härlig personlighet. Hon har officiellt tagit steget från "Lilla syster" till "vän". Grattis Frida. Det är vekrligen en ära för den ska jag säga. Vi skulle haft nån slags ceremoni eller något ju.
Jag är så glad att hon hälsade på!
Vi var upp på taket
Vi hängde vid Lombard Street






Vi hälsade på Huset fullt husen vi alamo Square





Dag två åkte Vi Cable Car


Vi hängde i fishermans wharf ett tag















Dag Tre åkte vi över Golden Gate Bron till Marin County.




Fridan åt gigantisk bulle i Sausalito

Vi kikade på husbåtar


Frida var allmänt söt









Vi åkte upp till Mt.Tam och våran vigsel plats.

Och så kollade vi på solnedgången




Min vackra stad.
Dag fyra kollade vi på Sutro baths och Cliff house.
 
Senda såg vi den fulaste "fågel" vi nånsen sett.

Frida diggade Hippie stället Haight Ashbury
Frida shoppade som en galning


Vi cyklade till bron


Och förbi Palace of fine Arts i mörkret.


sista dagen gick vi igenom chinatown





Vi gjorde Pedikyr första dagen också.
Och så åt vi lunch på cheesecake factory!