Recent Posts

Sunday, November 29, 2009

Bara i USA


För någon vecka sedan fick jag en inbjudan. Och inte vilken inbjudan som helst. Det var från min tandläkare. Och nej, det var ingen inbjudan till att komma och få tänderna undersökta. Utan det var för en jul fest.

Ja. Min tandläkare anordnar en julfest med gratis mat och gratis booze för sina klienter. Helt sjukt. Ska jag gå där och mingla med fellow clients. Jag kunde inte hjälpa att små le. Bara tanken på tandläkar julfest i Sverige är ju, galet.

Men här är ju tandläkaren så annorlunda. Jag var där i Tisdags. De har alltid stora leenden på läppparna. Erbjuder mej dricka. Sedan får jag komma in i det mysiga rummet som är mysigt inrett. Sedan får jag välja musik att lyssna på i hörlurarna de ger mej. Tillsist sätts solglasögonen på. Ja, ni vet den där störande lampan som lyser röven ur en när man ligger ner. Den får man solglasögon mot här. För att göra upplevelsen "lite bättre".

Sedan ligger jag där, med mina solglasögon, lyssnar på Enya. Och njuter av att Min tandläkare och hennes assistent gräver i munnen på mej. Rena tänder. Gratis.

Lycka

Kissies ::: Boo


Fantastiskt!


Jag vet

Klockan ar över midnatt och jag är fortfarande vaken.
Sen är det ju Lördag ocksa kom jag på. Sa det e ju inte mer än, rätt, att vara vaken över midnatt. Bara att denna helgen vart så lång eftersom vi haft långledigt! Har gått omkring och trott att det vart Söndag hela dagen.

Har Presis varit och kollat på "Fantastic Mr Fox" på bio. Underbar!! En Stop motion film adapterad av boken Roald Dalh skrev. Det var jättevacker, rolig, och jag älskade skådespelerit! De hade verkligen de perfekta voice overs!





Idag akte Bellis hem forresten... Kommer bli sa tomt!! Vem ska nu komma pa morgonen och dra ut mej pa en joggingtur pa stranden?? Maste jag ta mej ut sjalv nu?? Jag hade inga tårar kvar nu iallafall. Detta året har verklingen varit alldeles för många hej-dån...
Saknar dej min fiiina Bellis!

Nu blir det nog ett avsnitt Oni-pon-flon. Elller ehum, X-files.

Kissies ::: Boo

Thursday, November 26, 2009

Soooool

Här har det nu varit strålande solsken i över en månad. Och ovanligt varmt också. 17 grader och klänningväder. Det brukar faktiskt vara frost på morgonen vid denna tiden! Så nån jul känsla har man ju inte direkt. Vi som tänk köpa julgran på Söndag. Helt stört!
Men jag klagar inte. Snart kommer regnsäsongen hit...usch... det blir väl 2-3 veckor med ösregn. Sen kommer våren igen ;-) Men jag vill ha snö!! Måste verkligen komma iväg till Lake Tahoe igen!!

Mina döda växter som dog när Saris var här. Fast gräslöken hade börjat växa igen :-)






Kissies ::: Sunny Boo


Me and Bellis!


Jag har typ inga kort från Bellas tid här! Hon åker hem på Lördag! Kommer bli tomt...vi har umgåtts så himla mycket!
Detta är ifrån en av våra karaoke kvällar!

Vetefan vad det e för min jag slår till med här men...

Söööta Bellis, och jag som hade problemas att hålla ögona öppna hela den kvällen!


Vi övar på karaoke sånger


Och jag ger ett fult garv.


Kissie ::: Boo

MAT MAT MAT


Glad Thanksgiving alla där ute!

Idag är det Thanksgiving här i staterna. Det firas med släkt och familj för de flesta, men för oss som inte har familj här, firas den med vänner.
Personligen älskar jag thanksgiving. Tycker det är en fin tradition. Så är maten så förbannat god att den nästan slår svensk julmat. Eller, iallafall på samma nivå!
Plus, att har man ett jobb som David, har man ledigt både Torsdag och Fredag! 4 dagars ledighet! Lyx!
Så ikväll är vi bjudna hem till Pat och Annika. På menyn står det

Orange Rosemary Roasted Chicken with Gravy
Stuffing with Sausage & Rasins
Cranberry Relish
Twice Baked Sweet Potatoes

Dessert:

Dutch Apple Pie
Pumpkin Pie

Jag och David har med oss Potatismos, massa vin, 3 olika ostar och kex. (Potatismos är typiskt Thanksgiving så jag erbjöd mej att göra det haha) Egentligen ska man äta Kalkon, men inget vet hur man lagar kalkon, så det blev kyckling istället.

David fick en gigantisk kalkon från jobbet. Så nu ligger den inne i frysen... alltså, vetefan hur man lagar en sån! Den får knappt plats i ugnen! Men lagas ska den! Jag måste lära mej laga thanksgiving food så jag kan bjuda in nästa år!
Det blir väl att äta Kalkon i en månad framåt!

Jag älskar mat

Kissies ::: Boo


Monday, November 23, 2009

Min Sofisi


I fredags to jag hand om min gosing Sofia. Har inte sett henne sedan Augusti! Gud va hon har vuxit! Stora tösen nu ju! Så har hon ändrats lite nu. Blivit mer mognare igen. Så har hon börjat bli lite medveten om hur hon ser ut. Hon, som alltid velat ha kort hår, sparar nu ut!

"Wow girl, your hair is so long now!"
"Yeah, Im saving it to be long like Helenas in my class, and im also saving my bangs because i want it to be in my eyes like Helena!"
(Helena är en jättesöt flicka som ser ut som ett litet troll!! Hon kammar aldrig håret och har lång lugg till näsan typ haha)

Ja, det blev ett kärt återseende med Sofia ige iallafall. Vi lekte i hennes rum först. Sedan hade vi lunch med Bella, sedan playdate med 2 i hennes klass, sedan simning! Så det var en fullspäckad dag!

Känns så skönt nu, för jag uppskattar verkligen tiden med henne mer nu! Åhh, vad jag önskar att jag får ett barn som henne. Hön är verkligen BÄST!!!



ÄLSKAR DEJ SÖTNOS!!!



Pallo modebloggar

Ehhh...eller kanske inte. Men jag måste bara dela med mej av glädjen att jag hittat en underbar klänning på Forever 21!! Den sitter som gjutet! Och så får man sådär härligt stora ballonghöfter i den!


Sedan har jag äntligen hittat ett par apsnygga boots! Älskar färgen, formen, detaljerna, höjden. Klockrent! Bästa är - Dom passar mej!!



Visar även en grej som jag köpte när Saris var här i somras, innan det blev mode att ha rosetter, blommor och fjädrar i håret. Detta diadem kostade mej 20 dollar och nu kan man få tag på dom överallt för typ 5 dollar!

Uppenbarligen är jag en riktig jävel på att modeblogga. NOT. Tycker det är riktigt tråkigt faktikst. Vem skulle bry sej om vad jag har på mej liksom haha :-)


Kissies ::: Boo





Friday, November 20, 2009

Började nästan gråta


Fy faan. Vakna upp till den första gråa dagen på en månad och se denna reklamen när jag satte på TVn. Bra början på dagen liksom.



Sedan började nästan böla när Chloe gifte sej på TVn. Är man blödig eller vad?


PS: Om filmen inte funkar så finns länken HäR





Wednesday, November 18, 2009

Vill inte starta denna debatten men...


Ehh... Duuh?
Ett land som Sverige, som har noll tolerans på alkohol borde definitift även ha nolltolerans på mobiltelefoner, vilken i min åsikt är farligare!
Det har vi här borta i Californien. Sedan Juli 2008. Däremot får man ha 0.8 % alkohol i kroppen.

En intressant studie om att dricka med lagligt alkohol i kroppen VS Sms:a (Vem fasen sms:ar liksom??)

"Their reaction times deteriorated by 35 per cent, much worse than those who drank alcohol at the legal limit, who were 12 per cent slower, or those who had taken cannabis, who were 21 per cent slower.

In addition, drivers who sent or read text messages were more prone to drift out of their lane, the research found, with steering control by texters 91 per cent poorer than that of drivers devoting their full concentration to the road"

Denna studie innefattar såklart inte de som kör och är fulla. Det är ju såklart farligast :-)

Men enligt denna studie som är gjord av brittiska RAC är alltså bilförare som grejar med mobilen farligare än om man tagit ett glas vin. Det kan jag även säga av egen erfarenhet, för Jag vet inte hur många gånger jag nästan varit i en olycka, pga folk som pratar i telefonen. Jag blir lika arg varje gång. Minst en gång per dag ser jag förare göra något farligt, sedan ser man den där jäkla telefonen i örat.

Här borta får man iofs körkortet i ett corn flakes paket också ;-)


Lite rättvisa!

Lite rättvisa här i världen.
Evan Chandler är död!! Yesssss!
Vet ni inte vem det är?
Det är fadern till Jordy Chandler, som påstog ha blivit utnyttjad sexuellt av Michael JAckson. Det var fadern som övertalade sonen att ljuga. Det var de 2 som ljög, och förstörde MJs liv.
Men nu, nu är fadern död. Han tog sitt liv. Dog fattig och ensam och sköt sej i hjärtat. Sonen hade ingen kontakt med fadern av okänd anledning.
Jag gissar på att han var kanske arg att pappan övertalat han att ljuga.
Hoppas han tog sitt liv för att han mådde så dåligt över att han ljugit och förstört MJs liv.
Hoppas han hade sjukt mycket skuldkänslor för att ha bidragit till MJs död.

Hoppas till och med att han ruttnar i helvetet.


Världen har allt lite rättvisa ändå.

NU FIRAR VI!

Tuesday, November 17, 2009

Exotiska kulturer- Min grej.


För några dagar sedan hittade jag en gammal kompis till mej på facebook. Från barndomen.
Jag blev jätteglad, eftersom vi var väldigt bra kompisar.

Sedan tänkte jag efter, ända sedan jag var liten, har mina bästa vänner varit "exotiska". Utländska. Det var Inez och Hayat från Libanon som jag älskade att vara med. Deras farmor gjorde alltid gott liba bröd och nöp mej alltid i kinderna. Jag fashinerades av deras kultur, medans andra ungar tragiskt skrek "svartskallar" efter dom.

Sedan kom Susanna från Slovakien in i bilden. Vi blev genast goda vänner, och även hennes kultur fashinerades jag av. Sedan var det då Amanda som jag nu hittat på Facen. Född i Serige med en Kinesisk fader. Och sedan Rosemarie, från Filippinerna. Hennes kultur drogs jag genast in i. Älskade maten, reste till landet. Älskade den fillipinska dkulturen och folket. Ett tag var jag även inne på att studera språket. Ja, det gick ju som det gick.
Saris, som varit en stor del av hela mitt liv, från england. Älskade deras mat, hennes kläder, leksaker...

Och nu e jag gift med en fransman. Och älskar den kulturen, folket, maten... ALLT!

Jag har alltid, ända sedan jag var liten, dragits till exotiska kulturer. Upp till gymnasiet, så var mina bästa vänner utländksa. Jag minns knappt att jag umgicks med svenskar. Nu när jag tänker efter, var ju det alltid dom som var elaka mot mej. Som mobbade mej. Frös ut mej, och var allmänt taskiga. Kanske är därför. I mina ögon var de elaka.

Det är säkert därför jag aldrig lyckade skaffa en svensk pojkvän heller. De intresserar mej inte. Och antar att jag inte intresserade dom heller. Jag är ju egentligen väldigt osvensk. Visst, de kanske är vackra, välvårdade och klär sej snyggt, men jag har alltid haft ett minne att de varit elaka och fruktansvärt taskiga mot mej. Jag dras hekt enkelt till andra kulturer. Det är därför jag dragit mej bort ifrån Sverige. Jag passade liksom inte in.

Det var först härborta som killar började få upp ögonen för mej ;-) Då växte självförtroendet. Jag hade visst något i mej ändå.

Nu däremot. När jag har min exotiske man. Så kanske vi skulle passa bättre in i Sverige än vad jag gjorde förut. Jag känner mej mer svensk än nånsin. Jag har accepterat den svenska kulturen, och att jag är svensk. Men jag kan fortfarande aldrig se mej med en svensk man. Nej, det ska vara mörka ögon, ett främmande språk, för mej, är det spänning!

Det är intressant det där...

Jag är med i en reklamfilm!

Saffran efterlyses


Eftersom det är jättesynd om mej och jag ska ha en tråkig jul. Är det någon som vill skicka lite saffran till mej så jag kan baka och dränka mina sorger i lussebullar?

Puss på er!


Johanna Le Merrer
2590 Greenwich street
apt #11
San Francisco, CA-94123
USA





Uppdatering: Damn, kollade runt på nätet för priser och det e tydligen dubbelt så dyrt deta året!! Trodde det skulle kosta typ 15:- men det kostar visst runt 32:- Så jag får la faaan va utan lussebullsjävlar i år. Saffransjävel.

Monday, November 16, 2009

Denna jul kommer suga häst balle


Okej. Riktigt så arg är jag inte som det framstod i rubriken. Jag e bara lite små nere.
Denna julen är den första jag och David kommer fira ensamma, tillsammans här i Cali. Det ska väl bli mysigt så... men jag vill verkligen till Sverige. Även fast många tycker jag borde åka över sommaren istället, så e det jule tid jag saknar er därhemma som mest. Julen ska man tillbringa med familjen!!

Jag har varit borta 2 jular innan.
En spenderade jag hos familjen Henry under mitt Au Pair år. Det var inte så farligt. För då var det nytt. Och vi åt svensk jule mat och jag var ändå inkluderad i en familj.
Året efter det spenderades i Södra England hos tanten och hennes släktingar. Det var också okej, för det var ju hela deras släkt och massa massa, sjukt massa god mat.

Denna julen kommer vaddå, jag och David sitta och uggla framför Tvn? Framför våran sorgsna lilla julgran, våran fejk-svenska jule mat från ikea, och en sorry ass liknande "hög" me julklappar under granen. Solen lyser ute och det är varmt. Ingen julkänsla alls. Jul ska man spendera med familj och släkt. Massa mat. Tomten ska komma och det ska snöa.
Inte för att det snöar i Göteborg längre ändå, men det e iallafall frostigt.

Så, jag kommer inte få nån mys pys jul i år. Ingen god jul mat, och inte många klappar. Sucks ass.

Inte bara det. Utan denna julen. Ja presis denna julen ska mormor och en massa andra från släkten äntligen spendera "hemma". Ja. I 3 år som jag och David kommit hem över julen. Så åker mommo alltid ner till Halmstad över julafton. Men denna julen, när inte vi kommer. Jo då så.
Jag vet ju att det inte beror på mej såklart. Denna julen känner moster lite svagare så hela Halmstads packet kommer upp istället för att moster åker ner. Då stannar mormor också.

"Julen ska spenderas me den som är yngst" säger hon. Jag förstår. Men faan vad det ska ploppa ut Le Merrer bäbisar var och vartannat år vill jag lova. Nästan så man vill börja snart pga detta. Ut me er bara! Ung jävlar..

Så, skål för en sorry ass jul och ett crappy new year.

Thursday, November 12, 2009

Videos från sommaren

Midommar, Clearlake, 2009. Jag och Saris gör en liten "hälsning" till Mickis. Vet inte ens om han läser min blogg längre. Men detta e ju våran lilla grej vi kör.
ÖÖLLL, LLLILLEMAAANN, OLJEMÅTT, och JJJOOBBBAAAA
Nu addade jag och Saris NNNNUBBE till grejen.



Här fyller jag år! Grillparty pa stranden först.



Sedan förfest hos oss med min "Disaster cake"



Håll tillgodo! Mer tillkommer!

Kissie ::: Boo

Nu e jag trött!

Nu e jag jävligt trött på allt tjöt om allt vad svininfluensa och vaccin heter.
Jag är även trött på att höra och se alla domedagsprogram och domedagss profecior om 2012.

Vi dör alla en dag iallafall. Jag vägrar gå omkring och vara rädd.
Låt mej vara nu!

Och käft.

Wednesday, November 11, 2009

Ge mej papegojan NU



Jag garvade ihjäl mej. Hur söt får man vara??
Jag har nu lagt till en papegoja på listan med djur som jag ska införskaffa.

Kissie ::: Botchow

Tuesday, November 10, 2009

Hus jävel


Här sitter man i pjamas och klockan är halv två. Livet blir lätt så när man inte har något jobb om dagarna. Ska iallafall gå och tvätta i ett tvättomat ställe sen. Ni vet, som de gör i filmer.

Jag har kollat på en av mina favvokanaler hela morgonen. HGTV, allt om hus och hem.
Det var ett program där de jämförde hur mycket man får för pengarna i olika stater och städer.

Sjävl känns det ju som om man aldrig kommer ha råd att inhandla ett eget hem här borta. Eftersom jag inte får in så mycket i månaden kan vi ju inte direkt spara heller. Men jag viiillll så gärna. Det suger i mej att ha ett eget hus. VÅRAT! Så kan vi inreda hur vi vill... måla hur vi vill, ha BBQs i våran trädgård. Ett trädgårdsland! Vi kan äntligen skaffa hund, katt och kanin...Och såklart ett scrapbook och pysselrum, och en biograf!

Iallafall, innan jag drömmer mej bort för mkt igen tänkte jag komma tillbaka till verkligheten och visa er hur jäkla mkt pengar man måste ha för att kunna äga ett hem här.

Vad man får för runt 1 miljon svenska kronor.

I sverige ; Hus 1
I Marin county ; hus 1
I San Francisco ; Hus 1
I Atlanta, Georgia; Hus 1 , Hus 2

Som ni lägger märke till så får man ett modernt, stort fint hus i Sverige och Atlanta Georgia, I Marin county norr om SF får man lite mer för pengarna. Men i San Francisco är det omöjligt att köpa ett fint, beboeligt hus för 1 miljon svenska kronor. De enda husen jag hittade till salu for 1 svensk mille låg i Bayview och de yttre gränserna av SF vilket har mkt brott. Jag skulle fasen hellre flytta till Kabul än Bayview. Det är värsta ghettot.

För att köpa ett fint hus i San Francisco, alltså inte nödvändigtvis stort, men iallafall inte ett rivningsobjekt, får man snällt punga ut minst 800,000 dollar. Detta är cirka 5 miljoner skr i dagsläget.

Så låt oss se vad man får på dessa olika ställen för 5 svenska miljoner.

Marin county Hus 1 , Hus 2
San Francisco ; Hus 1
Sverige ; Hus 1 , Hus 2 Hus 3 (Hade svårt att hitta hus för 5 miljoner kronor!!)
Atlanta ; Hus 1 Hus 2 Hus 3

Uppenbarligen har Atlanta Georgia mest yta och lyx för pengarna. San Francisco och Marin county husen får man inte mycket yta för pengarna.
Så hur mycket måste man spendera i SF och Marin County för att få ett hus som i Atlanta?

Hus i Marin county
Inte så farligt, bara 15,335,121.68 SEK
FEMTON MILJONER GUYS!!!

Så ja, dröm vidare Le Merrers.
Dröm vidare.


Monday, November 2, 2009

Mjau och Boo

Halloween är härmed överstökat och igår såg vi den första jul-reklamen på TVn. Tis the season!

Som alla vet så är Halloween en förbaskat stor tradition här. Jag själv älskar den. Har aldrig förstått varför folk varit så anti. Och tänk vad kul för alla barn att klä ut sej!

Märkte från Facebook och äver andra bloggar, att det även börjar bli grymt stort i Sverige också. BRA säger jag! De annars så anti Halloweenska landet har äntligen insett att det faktikst ÄR kul att klä ut sej.

Jag själv var en bandit-katt. Den mest lyckade outfitten yet. David var ett spöke. Han hade ritat ett asballt spökansikte på lakanet inspirerat från spöket "Boo" från Supermario.
Åkte till en fest i Oakland. Hemmafest är roligare än att gå på klubb. En kul kväll!
David kom ut frön dushen och såg ut sån här
Jag kunde inte sluta garva. Han kommer ALDRIG få skaffa mustach!!

sådär ja. nu var den bort rakad. David jobbar på sin spök dräkt.

Min balla burglar-cat

Mjau på er

Jag hamnade i en cat fight.

Spöket


Katten och spöket.

Katten och spöket gillar varandra.


På festen hade hon en läskig spegel.

Hör ser ju spöket glad ut.


Arvid och Bria


Jonas och Caroline

Blake och Nathalie- Super MArio och Princess Peach


Katten och Spöket


Gänget


Jag och Gothbruden är farliga.




Mario ville hångla me spöket.







Svett

21 grader varmt. Stekande sol. Golden gate bron. Strand. Barn plaskar i vattnet. Kille spelar gitarr och munspel. Hundar leker med varandra. Mammor joggar med barnkärran. Cyklande turister. Tjejer lapar sol. Varm söt lukt, och svettdroppar i pannan.

Jag har varit ute och joggat på Chrissy Fields.
vilken UNDERBAR dag!

Kissie ::: Boo