Recent Posts

Wednesday, February 24, 2010

Ack!


Haha. Den amerikanska komentatorn kallade just svenska Hockey coachen "Beng-Ack"
Ack?! Ne, de e verkligen inte lätt.

Gå aldrig till närbutiken...


... om du vill vara ekonomisk.

David har inte tid att åka till affären och jag orkade inte dra mej ut själv. Så "då går jag ner till närbutiken" tänkte jag glatt. Vi brukar handla där omd et saknas mjölk, grönsaker eller vin... men nu gick jag dit för att handla fisk till middag.
Big mistake. Big fucking mistake. 2 bitar lax för 20 dollar. TJUGI DOLLAR!! Här försöker man vara nyttig vafan.
Vad kan jag göra? Sträkte med en skakande hand fram mitt lilla kort som inte håller mkt deg nu för tiden vill jag lova. Och gick med sura steg hemåt.

Folk klagar på att amerikanare är dumma och feta för att dom äter Mc Donalds för att "det är gott". Sant, i många fall, men verkligheten är att detta landet är fucked up och har många i underklassen som äter på Mc Donalds för att det är det enda dom har råd med. Vad väljer man, nyttig fisk för $20 eller Mc Donalds för $1? Många har inget val... 

Nä, nu bli're Hockey för hela slanten!
Allez la Suede!!

Liknande 2 bitar jag köpte. Jävla lureri.


Charmören Dominic


Imorse när jag halvt vaken gjorde kaffe ringde Stephanie och sa att hon var i stan! Så vi träffades och åt lunch på ett ställe, och drack juice och dessert på ett annat. Sedan promernade vi runt i solen. Jag fick äntligen tagit lite fina kort på den sötaste bäbisen!
Mammor, Göm undan era döttrar, för här är charmören DOMINIC!


Jag är så himla glad att ha Stephanie här! Min enda svenska vän... Fastän hon bor lite väl långt borta fär min smak (Utanför stan) Men vi är verkligen på samma nivå!
Vi ska öppna ett svenskt Cafe här i framtiden! Och hon vill bli weddingplanner, och jag wedding photographer. Vilken duo!! Plus att ho bara e såååå goooo och glaaaa och rolig! Puss på dej!

I fredags var vi förresten "ute". Vi åt på restaurang och sedan gick vi till en bar. Fast Steph tyckte det var hög musik och mkt folk och var trött. Haha, welcome to married life. Det e kul att vara ute... ETT TAG. Sen vill man bara hem haha.
Fast jag måste säga att jag LÄNGTAR efter att få svänga mina lurviga me mina girls i Sverige!


Tuesday, February 23, 2010

Unforgetable!

Jag har...blivit...kär!!
NAT KING COLE!!
Jag har hört talats om han såklart, men, Pinsamt, jag har faktiskt aldrig vetat vilka låtar han gjort.
Surfade runt på YouTube och sen klicka jag vidare, låt efter låt...som jag har hört innan, men inte vetat vem som gjort dom! GUD vilka kärleks låtar! Han kommer spelas på vårat bröllop i Sverige vill jag lova!! Thats a promise!



Denna låten är UNDERBAR!

Jag blir så lack....

...På idioter som tutar på allt och alla. VAFAAAAN.
Amerikaner missbrukar fan tutan. Och jag kan erkänna att jag tutar också. Om jag har en anledning.
Men varje dag ser man bilar som tutar på bilar för minsta grej. MINST en gång per dag ser man något tuta bakom en bilist som vill svänga höger men som väntar på att en stackars människa ska gå över övergångstället. Hjälper det att tuta då? Svar nej. Vafan ska bilisten göra liksom? Köra på personhelvetet?

Likadant nu. Jag står i backen och ska köra vänster in i en avfart för att parkera. Men jag kan ännu inte svänga eftersom bilar kommer. Tro faan att bil jäveln bakom börjar tuta. Men vafan ska jag göra?? Svänga ändå och bli överkörd bara för den idioten inte har tålamod att vänta i hmmm...sisådär 10 sekunder?!?!

Faan va arg jag blev. Svor och spotta inne i bilen och gav honom fingret såklart och skrek i högan sky: "What the fuck do you want me to do you IDIOT?!?!" (Åt mej själv)
Om de inte hade regnat skulle jag fan parkerat där mitt i vägen och gått ut och skällt i ansiktet på honom. Nästa gång. Fou Shou.

Fan ta dom asen

"Presis som vissa fisar"

Mamma och jag diskuterar filmen "Änglar och Demoner"






Tuesday, February 16, 2010

Fina sånger när man mist någon


Det har fortfarande inte sjunkit in i mej att min fina Moster inte finns här längre. Finns gör hon ju, fast på en annan plats...
Kommer nog inte fatta förräns jag är hemma I sverige och hela släkten e samlad, utom henne...
Letade sorg låtar på internet och hittade dessa. 

Lene Marlin, otroligt vacker!! Hennes röst, och texten....så fin....


Josh Groban som gjorde den otroligt vackra titelsången i filmen Troya. Hans röst är fantastisk! Denna låten passar väl kanske bättre in på en kärlek som gått bort, men allt annat är passande!

Sunday, February 14, 2010

Happy Valentines day

Så, innan vårat missöde med Polis jäveln senare under kvällen firade vi ju valentines med att gå på fin restaurang. Vi firade igår istället eftersom restaurangen vi ville gå till var full ikväll. 
Eftersom vi e så jäkla fattiga att jag inte köpa en ny fin valentines klänning så fick jag ha på mej kjol och top istället. Kände mej inte lika fin som vanligt... men den dög för fluffen iallafall. Det e ju de viktigaste :-)

Detta är redan våran 4:e valentines tillsammans! Helt sjukt vad tiden går!! Jag var helt bombsäker på att det var 3:e året... 

Iallafall så var restaurangen ASGOD! Och servitören var så snäll och uppassande och sa när vi gick att "you made me believe in love" haha. 

Nu sitter David och spelar Tv spel och jag ska ge mej på att baka en kladdkaka!!

Happy Valentines y'all!


David ser ut som en ekorre på denna...goshi goshi!

 

Okej så här satte jag på Timern i bokhyllan men håret fasnate i tre av Davids Nightmare before Chistmas leksaker så jag stog me huvet inne i bokhyllan och försökte trassla ur dom och typ kastade mej in i bilden. Därav den galna minen.

Äntligen vår!


Våren har hittat hit till San Francisco. 
Det är varmt, soligt, och man kan gå utan jacka... Det luktar blommor, grill och havs vatten. Duvorna jagar varandra.

Tror säker att regnet inte är över för våran del... men detta väder kändes välbehövligt.

Igår joggade vi i solskenet längs marinan, och idag cyklade vi till Little Italy och åt lunch i en park och spanade på folk och garvade åt knäppa duvor och lustiga hundar.






KISSIES ::: Botchow

Verkar inte som Polisen...

...uppmärksammar Alla Hjärtans dag. Farbror konstapeln var kanske sur för att han sitter ensam i polisbilen över helgen... Men stoppade blev vi. 

Valentines middagen blev dyrare än vad vi trodde iallafall. Gott humör i bilen påväg hem från restaurangen och helt plötsligt ser vi sirener förfölja oss på vår ödsliga gata. Vad är det nu då tänkte vi. Vi stoppade vi stoppskylten, lamporna på... höll fart gränsen.
Konstap jäveln knackar på fönstet på min sida och säger att ena bak ljuset är paj. Konstigt tycker vi eftersom vi lämnade in bilen på verkstaden i Torsdags av just den anledningen, och det står på kvittot att den var fixad.

Synd som det var, var David såklart tvungen att visa körkort och registrering. Baaaaaad Idea. Eftersom David (Eller jag för den delen) Har lyckats pallra iväg våra sorry asses till DMV för C.A drivers licence fick vi nu böta $405!!!!! (3.000 SEK)
Konstapjävel säger jag bara. Och mekanikerjävel också eftersom vi inte skulle blitt stopppade om han nu skulle lagat den jävla lampan. 

Så nu blir det ingen Tahoe för oss. Ingenting. Fan, att det ALLTID ska vara något man ska pröjsa för!!

En grej e säker iaf. Och det är att vi kommer pallra oss iväg till DMV fort som katten. Nu ska här skaffas Californiskt körkort så det ryker om det. 

Tuesday, February 9, 2010

Rest in Peace

Nu är Moster Tina hos Änglarna.

Fina Moster Tina... jag kommer sakna dej så mycket! Jag kommer sakna alla dina galna historier. Det finns ingen som hade så knasiga berättelser som du att berätta. Du råkade med om de knasigaste situationerna.

Du har lämnat oss alla i stor sorg. Men vi vet att du finns här runt om oss iallafall! Vi vet att du vakar över oss. Presis som Moffa.

Jag vet att du kommit till en bättre plats. Till en ny värld! Tänk var spännande för dej att upptäcka!
Det är upp till oss andra nu att forsätta våra liv, fortsätta skapa nya liv.
Det kommer bli svårt till en början. Men jag vet att du skulle vilja att vi gick vidare, och levde varje dag till fullo. Ta vara på livet man har.

Jag saknar dej, och älskar dej. Fina Moster

Hälsa Moffa. Ge han en stor kram och puss från mej.

Kärlek.

Johanna

My Thoughts
 
Miss You

Monday, February 8, 2010

Ingen ork

Skrev ett halvfärdigt blogg inlägg igår, skulle fortsätta med et idag, men har bara suttit här i soffan och inte gjort nånting. Stirrar ut i luften. Kollar min mejl var 5:e minut av ingen anledning.


Moster Tina ligger i koma nu...

Sunday, February 7, 2010

Napa Valley



Yo

En är tillbaka efter en fullspäckad LCC helg i Napa Valley.
Jag måste säga att jag var väldigt skeptiskt till detta. Hade mina fördomar och föreställde mej att alla LCCs (Utom jag och Rebecka) skulle vara snobbiga "Marin moms" som man kallar dom härborta. (Rika kvinnor, stay at home moms, välbetald make som jobbar. Har Au Pair, städerska, gardener etc. Själv gör marin mamman igent annat om dagarna än "errands" som att gå till gymmet, äta sallad me väninnorna eller får pedikyr.)

Men jag blev överaskad att det  blev "roligare" än vad jag trott! 
När vi kom upp på Fredagen fick blev vi bjudna på massa vin och minglade runt. Sedan vankades det buffe (Ap gott) Sedan var det dags för lite workshops. Det blev tid för lite minglen i baren efteråt men jag orkade inte så länge.

Rummen var mysiga, sängarna himmelskt bekväma och jag bodde me en LCC som jag tränade me i somras. Hon var trevlig och jäkligt pratglad. (För pratglad) 

Lördagen började 7.15am med en Zumba dansklass. Trodde jag skulle dö när jag vaknade och koordinationen hängde väl inte överdrived mkt med så där dags på morgonkvisten, men jag överlevde. Efter frukost hade vi workshops och föreläsningar, sedan blev det dags för en trerätters lunch och mera mingel. 
Lite mer workshops på e.m sedan tog jag en nap innan det var dags för en hyrd buss att ta oss till en restaruang!

Med ett glas vin i handen körde en fullastad buss ett kackligt gäng till Restaurangen Brix som var uuurmysig! Igen, 3 rätters och flödande vin. Allt gratis of course.
En trevlig kväll men tidig för min del. Begav mej till rummet redan vid halv 11 snåret och kollade på film på laptopen. 

Söndagen var det halvdag me workshops sedan begav i oss hemåt. Jag var så glad att komma hem till min Flumis som utrbrast att jag var så vacker och att han saknat mej! 

Men helgen tog musten ur mej. Jag är verkligen inte van vid så socialt umgänge hela tiden, man måste vara på topp, vara social och prata med ALLA. Därav de tidiga kvällarna. Jag behövder min egna tid.. orkar fan inte vara hur jäkla social som hellst.

Natti och Pussisar ::: Botchow

Wednesday, February 3, 2010

Känner mej emsam....

Och vet ni varför?

FÖR ATT DET ÄR INTE EN ENDASTE JÄÄÄVEL SOM SKRIVER I MIN BLOGG LÄNGRE!!!!

Vafan har hänt. Bara mamma som kommenterar. Är jag helt jävla bortglämd härborta elller???

Nä nu e jag arg. Arg lessen och besviken.


 Ursäkta att man ser för jäävlig ut, men jag är nyvaken, osminkad, snorig och sjuk.

Tuesday, February 2, 2010

Sjukis

Jag som aldrig är sjuk... har blitt sjuk. Uscha.

David fick pyssla om mej lite (Det bästa me att va sjuk och ha en omtänksam man) Det gäller ju att utnyttja situationen till max. Massage, en tripp till affären och köpa choklad. Till restaurangen och hämta Take Out. Tänk hur han kommer pyssla om mej när jag är gravid!! Fan då ska ha bli min slav minsann mohahaha

Helgen var bra. 
Det är uppehåll här just nu så man har kunnats vistas ute iaf! Upptäkte lite nya "hoods". Lördags cyklade vi runt och hittade massa fina parker och mysiga ställen.
Outer richmond hade en historisk och gullig gammal biograf som vi såg "hurt locker" på. Sedan fanns där en egyptisk restaurang med magdansöser som vi ska spana in nån gång!
Vi har även spelat klart "resident evil 5". Grymt spel!! Det var i 2 intensiva veckor vi satt sida vid sida och spelade 2 player. 
Jag fick dock höra en hel dej arga kommentarer från David. Han tyckte att jag sög och då och då kom det ut lite fula ord haha
"Ahhh Johanna dont do that!! Shoot that guy!!" eller "Arrgghhh...you have to heal yourself. Heal yourself! Heal yourself NOW fod gods sake"
Jag segar mej ju ganska mycket och går gärna och letar efter skatter. Så tappar vi bort varandra och David blir attakerad av en zombie. Ja... David han tar spelet på blodigaste allvar vill jag lova haha. Jag bara garvar.

Vi upptäckte även en ny park, med fantastisk vacker utsikt över San Francisco och havet. Det är så fantastiskt med alla nya ställen man upptäcker här i stan! 

Outer Sunset district

Outer sunset, Golden Gate park och Outer Richmond på andra sidan




Inner sunset och Downtown i bakrunden



Här kommer några kort från när jag jobbade med Sofia sist... så stor hon blivit min flicka!



Vi hade playdate med tvillingarna! Dom har blivit så stora dom med!




Köpte även nya vantar! I lööve them!



Kissies ::: Botchow