Recent Posts

Thursday, September 30, 2010

City of angels

För ett par veckor sedan var ju jag och Flumis i Los Angeles över helgen för att Davids book BattleMilk kom ut och de hade en signering i ett galleri i Pasadena. Det gick jättebra och boken sålde alla kopior de hade av boken! 
Det var så sjukt att sitta där och kolla på MIN make signera kopior! Jag kände mej som en galen papparazzi och var såååå STOLT över min fina David! Kändes som han var en kändis hihihi

Första kvällen var vi på "Hollywood bowl" och såg på den fantastiska kompositören Johan williams konsert. Om ni itne vem vem han är, så är han genit bakom de mest berömda film musiken någonsin, Star Wars theme, Indiana Jones, Psycho, E.T, Jurrassic Park, Harry Potter, Hajen, ETC ETC. 
Det var en fantastisk konsert och man hade gåshud nästan hela tiden! Även tårar kikade fram ibland. Hans musik är bara så himla berörande!! Så obeskrivligt underbar!!
Så jäkla härligt att man kan se Hollywood skylten i bakrunden!
Gissa vilken sång han spelar här? Star Wars såklart!
Är vi i Indien eller USA??
BattleMilk signering!
 Så på Lördagen efter en förjävligt god frukost som vanligt, åkte vi till BattleMilk signeringen. Så spännande!
Min heta make
Gallery Nucleus där signering hölls
SÖndagen var det för blåsigt för min tänkta strand dag, så vi åkte till Getty Museet!
Vi såg Gerome utställningen!
Nej, Det är inte downtown L.A presis bakom, det är Culver city. Del av L.A dock. Downtown L.A ligger i hosisonten!
David hittade klagomuren
Hemresan uppenbarade GUD sej för oss. Or not. Det var bara en fantastiskt vacker solnedgång.
 Lovvie :: Johannis

Ett utdrag ur en av John williams konseter.

Wednesday, September 29, 2010

Still dont get it


Alltså, Jag förstår fortfarande inte hur Sverige kan tillåta att SMSa och köra bil, när Svenskar är så uptight med att abolut inte ha en enda drope alkohol i blodet. Själv vet jag att jag kan köra bil efter ett glas vin (jag tänker inte ens på det längre, för mej är det så normalt) men jag skulle ALDRIG köra och smsa.

Många studier bevisar att det är farligare att köra bil och SMSa än att köra bil "legally intoxicated" vilket är 0.8% i USA.
MER olyckor händer som involverar mobiltelefon, än alkohol. 

Det känns som enligt svenskar att de Svenska reglerna, är de rätta reglerna. Alla andra länder som inte har nolltolerans är dumma i huvet och har fel. Och ja, jag har blivit kallad dum i huvet. 
Ändå är Sverige nästintill unikt i världen att ha nolltolerans. De flesta länder tillåter alkohol i blodet. Så...Jag antar att resten av världen är dumma i huvet då än Svenskar.

Jag respekterar reglerna i Sveirge och skulle inte dricka en öl och köra bil där, eftersom det är emot lagen. Men respektera att det är andra lagar i andra länder och kulturer och då får man acceptera det också.

Iofs, Sverige är ju ganksa känt för att vara ett "heavy drinking" land, Svenskar har ju lite svårt att ha måtta på alkoholen om man säger så, det kanske skulle blivit katastrofalt mkt mera olyckor i Sverige, vem vet.
Men om Sverige har nolltolerans på alkohol så borde ni absolut också ha nolltolerans för mobiler också. Det är liksom så konstigt att ni har det som är farligare lagligt och det mindre faligare inte lagligt.

Sunday, September 26, 2010

workout week 4 summary

Monday
Tuesday
Wednesday : jog 5.5 km
Thursday : jog/powerwalk 6.4 km
Friday: 
Saturday:
Sunday: Bike terrain (hills) 21 km

Mja, bättre denna veckan, men nästa blir ännu bättre! Måste komma iväg till gymmet lite oftare!
Hur har det gått för er?

Lovvie :: Boo

Thursday, September 23, 2010

Seductive monkey and more-Saris part VI

Det har blivit dags att avrunda inläggen om när Saris var här i somras. Det blev många inlägg, men det blir så när man har kul och det är så mkt att dokumentera :-)
Fredagen handlade vi det sista, sedan blev det drinkar på mysiga Vesuvio I North beach och sedan dans på Irländksa puben Kells!
Lördagen som var lite seg hade vi en go helg frukost, sedan bar det av till Sutro baths som är dom äldsta ruinerna vi har här i SF. innan jordbävningen 1906 var det simhall där, med saltvatten.Kvällen hängde vi bara hemma.
Söndagen hade vi go brunch me Davids jobbarkompisar, sedan åt vi sushi till middag, minns inte vad vi gjorde på kvällen, men vi var lessna, antar jag :-)
Saris fick sin älskade sushi appetizer på Cheesecake factory
Jag var egetnlgein inte lika missnöjd som jag ser ut. Fin utsikt iaf.
Sista sushin för Saris.

Åh, det var verkligen så roligt att ha Saris här i en månad! Saknar dej såååå!!

Wednesday, September 22, 2010

Dassig diss


Vafan. När jag skött om mej ordentligt, ätit en bra lunch, druckit vatten, kokosvatten och en banan för potassium intag innan jag tänkt gå till gymmet. När jag inte är för trött, när jag har tid, när jag känner mej klar i huvet. 
Då har det jävla gymmet stängt! Det är tydligen nån judisk helgdag idag och imorrn.
Vilken jävla diss.


Tuesday, September 21, 2010

Min stad


I måndags när jag så snällt kravlade upp kl 7 men kinesögon och kokade kaffe, kollade jag ut genom fönstret och såg till min förtjusning att det var blå himmel ute (Oftast e det dimmigt fram till 10) 
Jag la även märke till att solen inte kommit upp, så när jag öppnade balkongdörrn såg jag att det var soluppgång!! Det händer typ aldrig att johannisen ser en soluppgång. Jag sover oftast vid den tiden. Men inte idag. Det var så vackert att jag fick rysningar! Så ovanligt att se SF i det ljuset!


När jag sedan tog bussen och åkte igeom Presidio skogen till skolan, så var det lite dimma och dis bland de höga Eucalyptusträden. Morgonsolens strålar sken igenom och det såg ut som en trollskog!! Jag kunde riktigt se älvor flyga omkring!

Framåt eftermiddagen satt jag återigen på bussen. Hemåt denna gången. Det var en sådan dag då dimman låg som ett tunt täcke, presis över vattnet, fast det är soligt! Så magiskt! 
Jag ÄLSKAR min stad!


workout week 3 summary

Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag

Fan.
(Har faktikst haft OVANLIGT mk att göra, jobbade 4 dagar inkl helgen, plus skola och läxa. Inte lätt!!!)

Monday, September 20, 2010

Lasagne


Är det bara jag, eller uttalar ni också Lasagne som Lasag-njä?

Hur som hellst. Jag har ätit världen goaste Lasagne, gissa vem som var kocken? MOI!
Inte illa, lagade Lasagne för första gången nånsin, så blir den asgo.
Tänkte bara säga det.

Friday, September 17, 2010

Are you buying or what??


Sedan en månad nu har Davids första bok kommit ut. Battlemilk 2
Det är 6 st kollegor som har fått 10 sidor var att göra vad de vill med. De har tecknat olika teman, och även gjort en tutorial. Här är hemsidan!

Boken kostar $25 eller 199SEK. Ni kan köpa den på Amazon.com eller adlibris.com eller CDon.se
Vi har ett gäng böcker vi köpt och måste bli av med, så om ni vill får ni köpa från oss också. Skicka mej ett mejl så tar vi med oss boken i Jul.

Davids sidor handlar om vårat projekt, Elliott. En pojke som har magiska krafter! Kolla in Davids blogg HÄR

If you think people are most important-vote red.



...If you think money is most important, vote blue

Ja vet ja vet. Alla är trötta på detta eviga tjöt om valet. Själv har jag inte hört så mkt om det mer än mammaas gnäll, eller läst nån artikel på aftonbladet. Så jag är inte trött på det, tvärtom, jag är mer taggad än nånsin. 

Politik har aldrig varit min grej, men nu känns det som det är viktigt. På senare dagar har jag läst mer och mer om USAs politik. Eller, inte just politiken, men alla skumma påtåg som pågår. Det är väl ingen av er läsare som längre tror att det var ett gäng talibaner i en grotta som ligger bakom 9/11 hoppas jag. 

Men det är inte USAs politik jag vill prata om. Den suger som sagt. 
All politik suger. Men Sverige kommer suga lika mkt som USAs. Och ja, det suger. Jag vill inte att Sverige ska bli som USA. Uteliggare, hemlösa. Cancersjuka, Aidssjuka personer som förlorar ALLT de äger och hamnar på gatan för de inte har råd med sjukhus besök och mediciner. 
Det är allt en ond cirkel. Man blir sjuk, förlorar jobbet, får ingen hjälp, förlorar pengar, hamnar på gatan. Hamnar i drogträsket. Prostituerar sej. Sedan är man där. Man kan inte få jobb igen för att man är hemlös eller sjuk. Och man kan inte få tak över huvudet heller.

Jag läste DETTA inlägg från en tjej vars mamma har en svår kronisk sjukdom och är sängliggande. Hon kommer kanske dö snart. Ändå TVINGAS hon ut och jobba i Högerns politik. Skandal. Fruktansvärt. Jag vill gråta när jag läser det. Det där kan vara min mamma!!
Snälla läs hennes inlägg.

Jag ska hålla mej kort, annars kommer ingen orka läsa. Jag vill bara få fram mitt budskap. Rösta rött. 
Tycker man pengar är viktigast- röstar man blått. Tycker man människor är viktigast-röstar man rött.
Girighet, eller omtanke.

Nu bor inte jag i Sverige, men om jag skulle gjort det, eftersom jag inte har några barn, har ett eget företag, och okej ekonomi (förutom att vi nu håller på att svälta efter inköpet av flygbiljetter till sverige) kanske jag skulle fått det liiite bättre om moderaterna fortsätter regera. Kanske lite lättare för mej och mitt företag. Jag vet inte excakt vad som är bättre med moderaterna egentligen, men har hört att egen företagare har det lättare med högern. Men ja vill inte ha det. Inte på bekostnad av andras välfärd!! 

Jag betalar gärna lite mer skatt om jag har råd med det, för att de som inte har det så lätt, är sjuka, ensamstående etc ska få det lite bättre. Men det är sån jag är. Jag tänker på andra. Vad förändras för de som  röstar blått, om vänster blocket vinner? Kanske att de får betala mer skatt?
Vad förlorar de som röstar rött om högern vinner?
Mina vänner, de förlorar mkt. Många kommer bli mer sjuka, deprimerade, förlora sina hem, tvingas ut i jobb.
Klyftan blir bara större och större. Tills ni har ett mini USA, ett land delat i 2. De extremt rika, och de extremt fattiga. 

Det är det väl ingen som vill?



Presenter presenter


Idag jobbade jag på mitt receptionist jobb och gissa vad mina goa kollegor gav mej? Presenter!
Patty hade stickat en jättefin halsduk! Hur snäll är inte hon? Jag som älskar hemmagjorda presenter! Att hon hade tagit sej till till att sticka en halsduk till mej, som hon knappt känner, värmde verkligen!
Eftersom jag jobbade åt Rowena var inte hon där, men hon hade lagt en present i mitt fack-  läppglans från Burt's Bee's!


Jag har ju inte berättat vad jag fick mer på min födeslsedag! 
Från momo fick jag lite svenskt deg. Alltså pengar.
Från mamy fick jag 2 st olika fonter till min scrapbook maskin! En bok om praktiska grejer hur man äger en fotografi business, halsband, armband och trosor.
Från Flumisen fick jag en serietidning, ett jättefint armband och en disneyfigur till min samling- Figaro från Pinochio! Så räknades ju fina restaurangen vi gick till, till det också. Och solrosorna jag fick!
Sedan fanns där ett paket från finaste Milli också, från henne fick jag roliga trosor, jättesnygg scarf som redan är väl använd, och ett foto-pussel på oss!
Sedan fick jag solrosor från Jonas och Carol, och från Blake Och Nathalie fick jag boken "eat pray love" och en cool scarf!

TACK ALLA!!

PS, får ju inte glömma min sötaste Saris som ringde och sjöng sin egengjorda låt "johanna du är tant" till "Give me hope, Jo'anna". Sånger e min grej. Love it!!