Recent Posts

Monday, March 28, 2011

Cuba

Det finns drömmar och ynkliga små planer att åka till cuba över vårat 5 års dag i November. Jag håller alla tummar och tår för att vi ska kunna komma iväg dit. Det är lite knepigt när man bor i USA pga situationen mellan USA och cuba.
Det går inga flyg från USA till Cuba, och inga resesajter accepterar bokningar, och inga amerikanska flygbolag får sälja biljetter, och de får inte ens landa där!!

Så man måste åka först till Canada eller Mexico, och sedan boka ett flyg från deras lands flygbolag. Vi hittade flygbiljetter för ca. $1500 för oss båda. Sedan tror jag det är jäkligt billigt att bo och vara där.
Just nu har vi inte råd...men vi båda känner att vi behöver komma iväg. Speciellt Flumin... Han behöver verkligen ett break. Vi måste kämpa! Eller, rättare sagt, JAG måste kämpa!
Egentligen gillar jag inte att åka iväg för en så kort tid, tar hellre en månad och verkligen utforskar landet. Men om vi ska hålla på att vänta tills vi kan det, kommer vi aldrig komma iväg nånstans ju! Och 9 Dagar är bättre än ingenting.
Isåfall tänkte vi tar väljer 3 ställen vi vill vara på, och bor 3 dagar i varje. Havannna är ju ett måste. Cayo Largo, Cayo Coco och Cayo Levisa ligger också högt på önskelistan!



HOPPAS!!!!

4 cute comments:

Karin said...

...nu är jag jobbig och negativ..men nej cuba..varför inte maldiverna eller nåt..nya zeeland, australien...vad som helst, men cuba...!! skulle inte vilja eller våga åka dit...inte lätt att komma hem heller om det händer nåt vad gör man..landet är ju stängt...skulle aldrig kunna nå er...

Ljung said...

... usa's ambassad lär inte hjälpa någon i nöd då heller...

Finns ju en orsak varför flygen inte går dit liksom...

Karin said...
This comment has been removed by the author.
Karin said...

har läst på om cuba...verkar jättefint, de flesta bolagen har resor dit..det är en fruktansvärd byråkrati där och ska man dit måste man ha tålamod, för allt går långsamt.står även att man måste ha tolerans...livet har stått stilla där sedan revolutionen och allt är 45 år bakåt i tiden.
""Kuba är en spännande mix av Afrika, Spanien, Karibien och Amerika. Ett multietniskt samhälle med få motsvarigheter på jorden. Men den politiska verkligheten går inte att blunda för. Kuba är en auktoritär enpartistat med allt vad det innebär. En resa till Kuba väcker därför många tankar. Kuba är motsägelsefullt. Kuba är krävande. Men det är just därför du ska åka hit innan det är för sent. Positiv eller negativ? Jag lovar hur som helst att du får en upplevelse för livet"" läser jag...
här står praktiska fakta om kuba på länkarna längst ner...

http://www.tg-media.se/guide_kuba.php

det är ett komplicerat land, inte bara ett semestermål...mycket att tänka på innan om allt...

http://www.tg-media.se/prakt_fakta_kuba.php

se under "dricks" t.ex....

och under bokstaven Q
Quinnor bör tänka på att det kan vara svårt att få tag på bindor och tamponger, om du trots allt skulle behöva så sök på de femstjärniga lyxhotellens hälsobutiker.