Recent Posts

Thursday, December 31, 2009

Gott nytt Årtionde

Nu beger vi oss ut i vimlet!
Gott nytt År och Årtionde alla!



Wednesday, December 30, 2009

The beautiful truth


Som många av er vet, lyssnar jag och David knappt på "mainstream media" längre. Detta innebär inte bara skvallerblaskor. Detta innebär nyheter på tv kanaler och tidnigar.

Media, enlig mej. Är manipulerat.

Om jag hör - läser nånting från mainstream media, analyzerar, och letar jag upp fakta själv på en av mäniskans mest brillianta uppfinningar- Internet. Jag råder er att gör detsamma. Verkligheten jag lever i är inte densamma som den ni lever i.

För ett tag sedan upptäckte David Max Gerson. Han var en doktor från 1920-talet. Enligt honom kan man bota de flesta vanliga sjukdomar i dagens samhälle - med rätt mat.
Detta är INGEN diet för att gå ner i vikt. Detta är för att rena kroppen från alla skadliga kemikalier vi får i oss genom dagens mat, som ger oss övervikt, hjärtproblem, diabetes, högt blod tryck, och även cancer.
Rå organisk frukt och grönsaker. Mycket organisk juice. Juicer av alla slag.

Nu säger inte jag att jag tänker gå och bli vegan här inte, och leva på juice-jag har ännu inga hälsoproblem, men om NI känner någon som lider av cancer, eller någon annan av dessa vanliga sjukdomar vi har i I-länderna idag, så rekomenderar jag er att ge den personen denna informationen. Jag skojar inte- den kan rädda liv.

http://www.gerson.org/
http://www.answers.com/topic/gerson-therapy
http://gerson.org/GersonTherapy/case_studies.htm

It all makes sense. Det är bevisat att maten vi äter idag, inte bara snabbmat, utan många
indigrienser vi lagar vår mat med, vet ni vad de innehåller? Aspartam, Natriumglutamat (Båda vilka är väldigt debatterade i USA) osv osv. Gifter, som ger oss alla sjukdomar vi har idag. Ämnen som gör oss "beroende" för ex snabbmat.

Jag rekomenderar en dokumentärfilm vi såg igår. "The beautiful truth". Den handlar om en killes research i Gerson therapy och dess positiva effekter. Den handlar även om mat, och "mat".
Snälla, avfärda inte detta som trams. Och strunta inte i att kolla på den för att du inte vill veta sanningen för att du är rädd. Detta är viktigt. Nu mer än nånsin är jag rädd om mitt liv.



Det är så enkelt att ta ett piller för att "bli bra". Men helar dej dej från insidan?

Ta hand om livet

Johannis




Moster

Min moster är dålig. Elle ja, dålig och dålig. Hon har en hjärmtumör för att vara exakt. Mamma ringde inatt och sa att detta var slutet. Alla var samlade på sjukhuset. Utan jag då saklart.

Det känns ovverkligt. Jag är så långt borta. Och allting känns normalt. Kan inte tänka mej vilken tumult det är hos Ångman släkten nu. Alla gråter. Alla försöker vara positiva. Men jag då?
Jag grät inatt när mamma ringde, fastän det kändes så overkligt. Tina är ju hemma hos sej och är frisk. Inte ligger hon på sjukhuset.

Känslan kommer tillbaka då för snart 16 år sedan nu, då min moffa dog i Leukemi. Jag och pappa åkte i bilen. Vi skulle till Sahlgrenska sa han när vi åkt ett tag. Då kom tårarna. De sprutade ur mina ögon. Jag visste att han var död. Jag kommer ihåg att jag skrek och totalt flippade i bilen. Pappa satt tyst och tror faktiskt aldrig jag sett honom så lessen. Han kunde ju inte göra något. Han bara körde och jag skrek.
Sedan minns jag inte mer. Minns inte något alls. Jag var tio, och det var den enda människan i mitt liv som hade dött.

Nu händer det igen. Cancer i hjärnan. Vad är det för skit???

Jag sänder positiv energi till min alltid så glada och galna moster Tina.
Massor, av postiv energi!


ett kort jag scrappade till Moster, djurvännen nr 1. Hon älskar hundar.






Monday, December 28, 2009

Julafton 2009

Julen blev bra trots snöstorm och ...eller vänta nu. Solsken och plusgrader menar jag. Liiite svårt att få in den ulimata julstämmningen, men den kom tillsut. Skulle mkt hellre velat fira i vår framtida röda villa med vita knutar i Sverige. Men men :-) Dagen började med att jag vaknade med migrän. Tjoho.

Masade oss in till vardagsrummet och skypade med Mamy och öppnade julklappar!



Jag fick : Från Mamy

  • En cricut maskin (Scrapping maskin, råcool!)
  • 2 olika slags stickor
  • En 2010 kalender med photoshoppade bilder
Från David

  • En Lucky brand klocka!
  • 2 olika scrapping papper
  • 2 fina halsband
  • En plånbok
  • Mobil sockor från mommo
  • As snygg scarf och armband från Milli
  • Ett bokmärke, Julgodis och ett jättefint halsband från Helenis!
  • Monsters VS Aliens and Blob Dvd från Secret Santa
Det var nog allt! Ursäkta om jag glömde någon, men TACK så jättemkt för julklapparna, jag blev jätteglad!! Det förgyllde verkligen julen!


Efter en smått galen skype session med Mamy var resten av dagen enbart stress.
Jag som hade migrän segade mej och kom efter i mitt jul bak och matlagande. Skulle egentligen förberett allting dagen innan men kunde jag det - nej - jag jobbade och sedan hade jag migrän.
Iallafall hade jag stora planer - Janssons, köttbullar, prinskorv, rödbetsallad, vörtbröd, lussebullar, ris a la malta. Och allting skulle göras från SCRATCH!

Mitt i allt skypar mamma, mommo, moster och kusinis med mej och jag som har migän och var ful och ofräsh. Tillråga på allt börjar jag lipa när jag ser dom. Ville ju vara där med dom och slippa göra julmat!
De kollade på ett tag när jag lagade mat.


Det slutade med att jag efter ha gjort köttbullarna i bestick lådan för att det inte fanns någon yta kvar, stekte köttbullar på rekord. David muttrade och svor. Mamma kollade på skype i sängen (Hon försökte småprata men jag var så koncentrerad att jag inte svarade) Lussekatterna kom ut ur ugnen som en hård stenklump, Janssons och vörtbröd blev inte av, och vi kom 1 1/2 timme sent till jul festen
.

Köttbulle smet i besticklådan


Det viktigaste var att maten jag hann göra, gjorde succe! Visst att jag stressar och kanske planerar dåligt, men det blir alltid bra i slut ändan ändå!

Det blev en jättetrevlig jul hos Cory och Amelia! (Cory brukade jobba ihop me David)
Maten var En blandning av Svensk, fransk, canadensisk, amerikans och holländsk mat! Det var väldigt avslappnat man satt liksom inte vid något bord utan lite varstans. Det eldades i eldstaden och Sedan hade vi "secret santa". Tyvärr så var jag ganksa seg med min migrän, David var snurrig och Lilla Klara var lite sjuk och hade också migrän.

Klaris, Amelia och Annika från Holland

Julfina! (OBS : Det är inte en svettfläck runt naveln. Jag splillde Ris a la malta och tvättade bort det!)

Helt plötligt var julafton 2009 över....Dags att städa!

Pussisar ::: Johannis

Lusse Lelle - igen

Nu e det för fan dags att blogga av sej lite minsann. Börjar med Lucia firandet i Norska sjömanskyrkan och Swedish american hall för hmmm, låt oss se... 3 veckor sedan nu.

Sofia, Klaris och Johannis


Fina Klaris

Fina Johannis

Fina tåget

Fina tanten och halsbandet

Fina Jonas, Johannis och Klaris

Fina tåget igen

Oj, en till fina Johannis

Fina fika bordet

Fina Lussekatten (Som jag blev grymt lycklig av)


Fina Lussetåget igen

Fina flickor

Fina Johannis - Igen


Efter det sista uppträdandet kändes det sååå bra! Det är kul att vara med i Lusse tåget men fan va trött jag var på sångerna minsann! Nästa år sa körledaren att jag måste vara Lucia förresten.... HJÄLP!! De frågade ju mej förra året men vågade inte haha. Vilken mes jag är. Verkligen.


Pussis ::: Botchow


Saturday, December 26, 2009

Ajm Alajv

Jag ville bara säga GOD JUL på er!
Vi har haft en jättemysig jul och fick in lite julstämning fastän det var runt 13 grader och strålande sol :-)
Och nu är David ledig tills 4 Januari! Ska bli såååå mysigt!

Massvis med bilder kommer snart!


Pussisar ::: Botchow



Monday, December 21, 2009

Lussekatt!


Jag suger verkligen på att uppdatera blogg helvetet just nu. Orkar inte. Har inte tid.
Idag har jag varit nere hos Steph i San Bruno och bakat! Lusssekatter och knäck! Ett jävla meck att baka här borta vill jag lova! Finns ingen färsk jäst så man måste trixa med torr jäst. Jag som knappt vet hur man bakar med färsk jäst! Sedan skulle man ha Kesella i degen så att bullarna skulle bli mera saftiga. Ja då var det ett jävla meck att få tag på det ocksa. Tur var att man har bullmamman Steph! Hon hade fixat allt!

Lussekatterna blev apgoda iallafall! Ska faktikst äta en nu!

Imorrn ska jag ner till Cupertino igen... dearstevejobs.com. Kommer inte bli lika kul denna gången dock. Det är bara jag och produktionskillarna. Ingen annan kunde. Och antagligen kommer det regna imorn. Så imorrn blir det minsann ingen dans eller sång. Bara buttra miner! Speciellt eftersom jag inte har bilen, och måste ta taxi 5.30 på morran för att åka till killarna som ska ge mej skjuts. Det är fan inte mänsligt att gå upp så tidigt.

Jaja, nog med butterheten.

Jag fick en sån glad överaskning som värmde i mitt hjärta idag dock... ett paket låg utanför dörren...från min Helenis!!! Åhhh.. det hade du verkligen inte behövt gums! Men det gjorde mej sååå glad! Puss på dej!!

Nu blir det Lussebulle!

Kissies ::: Botchow


Thursday, December 17, 2009

Watch me live in Swedish folk dress!


Haha, Jag är totalt excited över att jag ska streamas live på http://dearstevejobs.com/ imorgon!

Svt play försöker få en app till I-phone approved av Apples chef Steve Jobs. De behövde svenska flickor i folkdräkt med lite skyltar att stå utanför Apples högkvarter i Cupertino för att "skynda på" processen något. Måste säga att jag inte hade gjort det om det inte betalade så bra som det gjorde. Kommer nog bli aningens långtråkigt att stå där i 6 timmar och uggla. Men desto mer sparande (ehum läs shopping) blir det senare!

Så imorgon blir det till att gå upp 6.00am och vara på plats kl 7.30. 8am börjar det streamas live. Då är klockan 17.00 i sverige. Sedan står vi där tills 2pm- 23.00 svensk tid. Tjoho. Jag har lovat Mamma att vinka, så om ni vill att jag vinkar till er, skicka ett sms till min mobil så ger jag er en liten hälsning!

Kissies ::: Boo


Wednesday, December 16, 2009

Brothers

Denna filmen såg jag och David på bio igår. Den var väldigt gripande... och skådespelarna var otroligt bra! Jag blev bara så ledsen av den. Tänk vilka mentala störningar soldater får... det är så hemskt. Även fastän man inte blir helt koko beng så är soldaters liv aldrig mer desamma efter de varit med om krig. Mardrömmar, samvetskval... usch....

Tuesday, December 15, 2009

Jag och David Lussar - VIDEO






Hoppas ni hade en mysig Lucia!!

Kissies ::: Botchow

Klickbara bilder

Till min moders desperata önskan har jag nu uppdaterat inläggen "Snö?!?" och "Chilling out" Med klickbara bilder.

Tuesday, December 8, 2009

Mustig Svett



"Mango mot miljön"



"Tänk om jag var en Barbapappa"



"Det sa Jonte"

Roligt

HAHAHA

Monday, December 7, 2009

chilling out


David är så söt. När vi kom hem ifrån Fernandas fest i Lördags och jag kom ut från toaletten fann jag David ensam i vardagsrummet under täcket i soffan med TVn avstängd.
Vad gör du undrade jag. Ville du inte sova?

-I´m chilling out with the christmas tree me." Svarar sötnosen då. Myspojken...


Its like Sweden!



Our pretty tree!
Vi hade tomteluvor på och lyssnade på julmusik



Halmstjärnan


Julpuss!



Kissies ::: Botchow

Min fina Steph


I Lördags på Lucian var Stephanie och Monica där och hjälpte till med servering av mat som vanligt. Har börjat vänja med vid att se Steph en gång per år nu. Första året i Lucian, alltså för 2 år sedan nu, då rann tårarna!
För er som inte vet, är Stephanie mitt värdbarn jag tog hand om när jag var Au pair. Då var hon bara 11 år. En liten flicka som såg upp till mej som bara den. Vi fick en sån fin relation, jag var hennes storasyster och hon min lillasyster.
Nu är hon 16 år, har smink, fått former, går i ettan på gymnasiet och har börjat övningsköra.
Jag saknar henne så mkt. Vi skulle egentligen haft kontakt, men hennes mamma ville inte det. Vi avslutade nämligen inte "på god fot". Jag har aldrig egentligen fått en förklaring till varför. Egentligen borde det vara jag som är arg på dom.
Men sannigen är, att jag tänker ofta på den tiden. Jag hade sådan tur ändå. Perfekt schema, inga helger, perfekta barn, jättemysigt hus.... när jag tänker tillbaka på min au pair tid, blir jag glad.

Önskar bara att jag kunde få träffa henne mer än att utbyta några ord en gång per år...


Min fina Stephanie och moi

Snö???


David skickade bilder pa sin kollegas hus i Oakland hills idag - Det har snöat!!! Spana in detta! Oakland ligger drygt 20 minuter öster härifrån! Helt sjukt! Snö i Californien men inte i Göteborg haha
Ughh, veckorna går sp sjukt fort, redan andra veckan i December. Granen står grön och grann i stugan. Det har lussats, julmarknad spanats in, och äkta hemgjord glögg har köpts!
Sista veckan med Gabi. Tog lite soliga kort med den finaste bron.



Fiiina Gabi

Jag äro vig



Gabi äro inte

Sommaridyll...eler jag menar vinteridyll.

Who´s calling San Franciscooo?



Haha, Amerikaner tar julkort







Sedan blev det hejdåmiddag och fest.


Vi spelade in Lucia skiva i 6 timamr, i en profisionell studio! Samma studio som Green day spelar in! Inte för att jag ens gillar dom, men ändå.

Vi hade Lucia dress-rehersal i Fredags, och Lussade på julmarknaden i Lördags. DEt är otorligt hur många svenskar det finns här borta. Spana in alla barn!!! Dom är så söta!