Recent Posts

Monday, March 9, 2015

Helgis

Det har varit strålande vackert väder denna helgen. Och det luktar blommor överallt!
I Lördags hade jag en fotografering på morran, sedan cyklade vi runt i SF under dagen. I Söndags vaknade jag...dare I say it....nära Kl 11! Men det var för den jävla tidsändrigen. Kl vart ju egentligen knappt 10! Typiskt... halva dagen var ju borta! 
Vi hade brunch på ett ställe på Hyde street där Cable Cars åker förbi så idylliskt. Älskar den gatan! Sedan var kl redan 14 och platsen jag velat hike:a var vid kusten ner mot Half Moon Bay, täckt med dimma, så vart inte så sugen att hikea mer. Och det var för lite tid att åka till ett dim fritt ställe utanför staden eftersom vi skulle på bio kl 18, så vi stannade i stan. 

Så vi åkte till Dogpatch district. Ett "new and upcoming" ställe Sydöst. 
Det byggs helt sjukt mkt nya lägenheter och byggnader där, det är det enda stället i SF som det finns plats att bygga utåt och inte uppåt, eftersom SF har kust på alla sidor. Innan har det varit en plats för warehouses och avfall, helt platt, men nu åkte vi förbi och det var som att komma till en ny stad. 
Hur som hellst, vi letade efter en butcher som sålde köttprodukterna David köpte förra veckan, men det visade sej att dom rivit den byggnaden, så vi parkerade bilen istället och vandrade runt. 
Vi hittade en annan butcher, Frank tillråga på allt, som sålde merguez (speciellt marockansk lammkorv som är lite svårt att hitta här) och massa andra produkter! Det var som om det var ödet att vi inte skulle hitta den andra butchern. Det är inte ens vanligt med butchers här!

Vi hittade även en ny restaurang - Pub som var galet god och mysig- Smokestack. David beställde en timjan lemonad - Asgod! Och jag en "Cheap Dwellings" drink med persika likör och mint. OMG vad god den var, plus att den var häftigt presenterad! 
Nu har vi ytterligare ett ställe att visa våra turister!!
Vi avslutade dagen med att se "Song of the Sea", en Irländsk animerad film som var Oscars nominerad för bästa animation. Den var så fantastiskt bra! Den var i 2D, så gammalt hederligt tecknad och jättevacker att titta på. Jag ville ha konsten som tavla!
Sedan var storyn bra och annorlunda också. Musiken... Den var magisk! Så den rekommenderar jag verkligen att se, även för vuxna.
Åh, om jag fick välja ett jobb, skulle det vara att jobba med tecknade filmer som denna!



4 cute comments:

Ljung said...

Dom drinkarna vill jag smaka på!!! :-)

Botchow said...

dom var jättegoa!! vi får åka dit nästa gång ni kommer!

Anonymous said...

omg..vad kul med ett nytt ställe för er. verkar fantastikt..och håller med om filmen, gillar inte 3D..!mams

Botchow said...

ja, men du kommer nog hit nan mer gang mamsan