Recent Posts

Wednesday, October 9, 2013

Juicing!

Efter 3 långa månader med så himla mycket mat, ska det bli jätteskönt att bli nyttig igen. Inte det att vi ätit onyttigt, eller ens sådär jättemycket, men man äter ju annorlunda. 

Fikar nästintill varje dag (David pratar fortfarande att han saknar "fika med mårmår").
Frossar i bröd, frukostarna är stora jämför med vad vi äter här. Jag har ätit minimalt med frukt och grönsaker vilket vi annars äter väldigt mycket av. 

I frankrike vart det, efter varje måltid, baugette, ost och lite dessert. Inte gick man hungrig i Frankrike inte! Och osten, gaawd. Inte lite skivad ost, utan minst tre olika ostar, och man skär ju liksom stora bitar av den. En ost räcker typ i två dagar haha.
Vinet... gud, i Frankrike vart det vin varje kväll. Ibland även till Lunch. Speciellt i Södra Frankrike. Davids farbror hade med sej en liten sportflaska med vin när vi gick och hajkade t.om haha. Vin vin VIN! Men, det är ju annorlunda där. I svenska mått ses väl det där som halft alkoholistiskt, men det är inte så där. Det anses det normalt. Och dom är fullt normala också. Är ganska säker att Sverige har mer problem med alkoholism än Frankrike, trots att man dricker dygnet runt där :) Jag njöt av mitt vin iallafall!

Innan vi åkte till Europa inhandlade vi en Juicer, vet inte om jag skrivit om detta innan, men målet är att vi ska kunna juica alla måltider i iallafall 3 dagar, kanske varannan månad. För att "rena" kroppen. En hoppas även att kanske loosa lite vikt också. Träna kommer vi också börja göra regelbundet nu igen!
Morötter, Fänkål, mint, basilika, kale och äpple.
Just nu börjar vi smått, och har ersatt middagen med en grönsaksjuice. Till lunch äter vi vanligt, typ fisk eller kyckling tillsammans med grönsaker (istället för ris, potatis eller pasta) Bröd unnar vi oss bara till helgen. 

Att "juica" är bättre än att äta grönsaker, efterssom vätskan tas upp snabbare och enklare, annars måste ju kroppen bryta ner och smälta grönsakerna. Juicing har blivit jättestort här i Bay Area. 

Och det bästa är ju helt klart at använda ekologiska frukter och grönsaker, eftersom dom innehåller mer nutrients än besprutade, plus mindre gifter. 

En annan grej är att välja rätt juicer också. Vi har en cold press, den typ mosar och pressar ut juicen sakta. Nutrients och minrealer behålls mer i kalla temperaturer, så om man har en mixer eller  juicer som centrifugerar ingredienserna, så försvinner många nutrients pga. värmen! Så visst, det tar lite längre tid med en coldpress, men man får i sej de bästa grejerna!

Iallafall, kanske postar något recept då och då om någon är intresserad.

Happy juicing!

3 cute comments:

Bella said...

Intresserad :)

Men blir det varmt i en eldriven mixer menar du? Fick en sådan dundermixer i julklapp som "gått varm" höhö, men gör mina iskalla smoothies i den. Eller är det att den slår sönder näringsämnerna? Jag tror starkt på raw food som det mest näringsnyttiga, och där är det värmen som man undviker för att de förstör närningen. Intressant hur som helst med den nya trenden!

Botchow said...

Ja, det blir ju inte varmt att vi känner det, men den friktionen som uppstår gör att näringsämnena "går sönder" eller vad man säger haha. Samma med Raw food som du säger. Ja, jag tror definitivt att äter man rätt skyddar man säg mot vissa "westernized" och allvarliga sjukdomar! man är vad man äter! Puss på dej!

mamy said...

woow...låter bra att leva sunt igen. Men sommaren hör mat och vin till..eller hur!!..kanske nåt för mig när jag fyller 60...hehe.Pussokram