Recent Posts

Friday, March 27, 2015

Cable car museum

I Söndags träffade jag mina goa Au Pairer igen för månadens möte. Vi gick till Cable Car museumet som hade gratis inträde. Efter det tog vi en fika på ett cafe utanför. Nästa alla i gruppen dök upp! Jag älskar verkligen detta jobbet! 

Tyskland, Österrike, Tyskland, Colombia, Tyskland, Danmark
Tyskland, Mexico, Colombia och Brasilien.

Tuesday, March 24, 2015

"Are you here for dessert again?"

Förra Helgen har bjudit på massa godheter och nya restauranger igen, som vanligt.
Fredagkvällen åt vi på snigel indiska, en indisk restaurang som, även fastän man är själv där, tar en helt evighet innan man får maten. Men oftast är maten god och färsk, så vi tänkte vi ger den en till chans.
Bad choice. Snubben som serverade oss var skummare än en skumtomte. Han gav oss menyn, gick till kassan och kom tillbaka, jag skämtar inte, 10 sekunder senare. Vi bara tittade på varandra, sen på honom, och sa att vi inte var redo än.
"What, you are not ready to order after 10 seconds?"
Bild från dreamstime.com

Inte mindre än 1 minut senare kom han tillbaka. Denna gången sa han inget, bara stog där och tittade nervöst på oss. David tappade typ hakan och blängde på honom men jag fnittrade och sa "Im sorrry, we are just not ready yet". Tonårs pojken tittade lamt på mej med sina stora ögon och halvöppen mun. Och stog kvar. David sa lite barskare "We are not ready to order".
Då reagerade pojken och vaknade upp från sin koma och lomade iväg. Hur skumt som hellst. Som han var drogad.
Sedan gick vi på bio och såg "Insurgent".

Lördagen kom och bjöd på mer kulinariska äventyr. Efter jag vart på ett möte hos en familj och Au Pair som ska skiljas åt, cyklade vi runt i SF. Vi hade lite picnic i Golden Gate Park och tittade på några clowner som spelade Volleyboll, sen cyklade vi till Hayes Valley och ett cafe där. David ritade (Han har fått massa inspiration igen! Yay) Och jag läste min bok.

Efter det cyklade vi hem, tog bilen tillbaka till samma område och provade en ny fransk restaurang, Chez Maman, där två 40 åriga pantertanter stötte på David.
Det är första gången på jävligt länge som avundsjukan stack i mej. Lämna min make ifred tantjävlar tänkte jag. (Utan att tänka på att om 8 år är jag själv 40, eek)
Grejen var, att dom hade bara plats vid baren, och då sitter man ju brevid varandra. Brevid mej satt ett annat par, och David blev granne med pantertanterna.
Direkt när han satte sej och dom såg hans Franska munkis och frågade om han var fransk. Sedan slutade dom inte prata med honom! Jag såg allt att de flirtade med honom. Dom blev som små fjortisar.
Därför hatar jag att äta vi baren, jag har ingen lust att småprata med människor, jag är där för att äta middag med min man! Och när han var vänd åt deras håll, kunde jag ju uppenbarligen inte höra vad dom prata om, ska jag sitta där själv och rulla tummarna? Det var då själve fan. Styr kosan bitches.

Som tur var så drog dom innan vi fick våran mat.

Efter det, gick vi runt hörnet för dessert (Ja, allt vi gör är äter haha) till Svenska restaurangen Pläj där vi hade våran Semla häromveckan. Tror ni inte värdinnan kände igen mej!
"Oh hello! So good to see you again". 
"Oh...eh, you recognize me?"
"Yeah, from Semla week right? But, I recognize many people".

Vi satte oss i baren och beställde en himmelsk rabarber och jordgubbspaj, och David beställde Swedish Pancake. Då kommer en annan servitris fram och frågar. "Am I crazy to think that you guys came here for Semla week, like, every day"
Jag bara garvade... vi är typ kända där som "Det Semla frossande paret" Och faktiskt, vi var där 2 gånger, inte varje dag!! Vad tror hon egentligen! Hallå Överdriv.

Så, där var helgens kulinariska upplevelser.

Monday, March 23, 2015

Movie star

Förra måndagen gjorde jag något jag velat göra i en evighet. Jag vart statist, i den nya Steve jobs filmen av regissören Danny Boyle! (28 days later, Slumdog Millionaire, Trainspotting etc)
I filmen medverkar Kate Winslet, Michael Fassbender och Seth Rogen. Den utspelar sej 1988.

Problem nummer, 1, Jag har inget, nada, i min garderob som är 80 tal. Inget neon, inga raka jeans, inget med muddar eller axelvaddar eller nån större skjorta. Allt jag äger är moderna färger, eller TAJT. 
Hur som hellst, efter att ha letat i ett par 2nd hand affärer och inget passade, har jag även konstaterat att jag behöver loosa lite deg. Allt var för tajt. Helvete va deprimerande. 
När jag kom hem på kvällen var jag muppigt sur och sa till David att jag inte skulle gå, han tyckte jag var löjlig och påminnde mej att det stog i informationen "DO NOT STRESS about what to wear". Men tillslut hittade jag något som kunde "pass as the 80s".

Så, Måndag morron kom. Jag var skitnervös, vilket var helt onödigt, för det var ca. 1000 andra statister där (På riktigt) David släppte av mej kl 8.30 på morran.
Till min förskräckelse så alla normala ut. Ingen var direkt uppklädd och dom kunde totalt passeras som statister i en film som utspelas 2015. Då fick jag panik och ville inte gå ut ur bilen, för att jag plötsligt kanske så FÖR utklädd ut.
David som var sen till jobbet suckade och tvingade mej ut ur bilen (Jag vet inte varför jag blir så jävla nervös, men jag var ju helt själv och kände mej fånig)

Jag fick signa ett NDA att jag inte skulle ta kort eller avslöja något, Sedan gick jag in, och där mötte jag Lizy, min Au Pair från Mexico. 
Danny Boyle.
Det var mkt väntan, men sååå spännande och se hur dom jobbar. Regissören Danny Boyle kom och pratade med oss och berättade hur vi skulle göra, agera och vilken känsla vi skulle ha. Hur coolt är det inte att ha blivit regisserad av THE Danny Boyle!! En av världens främsta regissörer!

Sedan fick vi en glimt av Michael Fassbender på scenen, och jag vart totalt starstruck haha. Helvete han ser ju bra ut! :)

Under dagen medan vi väntade, hade dom lite prisutdelning av apple produkter, en tjej vann en jävla TV. Lizy hittade en killes mobil under sin stol, så hon fick ett 25 dollar Itunes gift card som tack.

Vid 16 tiden sa dom till oss att vi fick gå, men om vi ville stanna fick vi det. Dom hade en till scen där dom behövde mindre antal statister, men inte förrns 18 tiden, så det var lång väntan. Men jag hade inget bättre för mej, och ville se om man kunde få se Kate också! Dom sa till oss att vänta på balkong våningen.

Vi väntade...och väntade. Klockan blev 18, 18.30, 19....
Producenten kom upp och sa att "were almost ready for you" "You will be on in 30 mins" etc. Sådär lät det för ca 3 timmar.
Vid 20 tiden blev jag och Lizy extremt rastlösa och började gå runt i opera huset.
Vi gick ner för trapporna till lobbyn, där vi visste att dom filmade, i hopp om att få se något spännande.

Helt plötsligt när vi kommer ner mitt i trappen, vem står cirkus 8 meter ifrån oss och tittar på oss, MICHAEL FASSBENDER! De skulle precis börja filma och vi var i bild!

Fassbender

"Guys, were about to start shooting so either go back upstairs or go outside".
Jag visste inte vart jag skulle titta efter jag fått ögonkontakt med Fassbender, vi smet förbi som små 13 åringar och ställde oss utanför. På detta viset kunde vi se in, och se när de filmade.
Vi kände oss skit dumma, och jag hade min tröja bakochfram för dom hade sagt till mej att mitt tryck på tröjan inte fick synas, så jag hade vänt på den, men utan min kavaj såg man ju att jag hade den bakochfram.

De gjorde scenen medans vi tittade på, helt plötsligt kommer Fassbender ut genom dörren med en smörgås i handen, går förbi oss (Vi gjorde vårt bästa för att inte stirra) sedan satte hans sej ett par meter ifrån oss, helt själv, och åt sin smörgås.

Han slängde is sej den och verkade sjukt hungrig. Vi tyckte synd om honom och ville hålla honom sällskap. Men sedan tänkte vi, vafan, han får säkert runt 15 mille för denna rollen, så det är okej om han stressar och äter en sunkig smörgås då och då. Skillnad var det för oss som spenderar 14 timmar i en film utan ett enda öre.
Efter han ätit färdigt, gick han förbi oss igen, utan att titta på oss, vi följde han diskret med blicken, sedan började dom filma nästa scen.
Vi var glada att vi väntat i 4 timmar.

Vid 21.30 tiden, kom snubben som hade hand om oss statister, och sa att det vankades pizza utanför opera huset. När vi väl stog i kön tackade producenten att vi kommit. Men, vad hände med scenen vi skulle filma, som vi väntat i SEX timmar för? "Well, welcome to showbiz" Sa hon och ursäktade. Dom hade inte tid att filma den scenen.

Ack, det glamourösa livet som filmstjärna...


Nyvaken krulltott.
misslyckad pussmun.
Balkongen i operahuset. 

Wednesday, March 18, 2015

Det var ingen Discobuss

I Lördags natt hade vi en läskig upplevelse.
Vi låg och sov så sött. Jag tungt som vanligt. I min sömn hörde jag en lastbil, eller buss eller liknande. Jag hörde massa människor utanför som förde väsen. I min nattmössa inbillade jag mej att det var en disco buss utanför som släppte av fulla människor. Käften tänkte jag i sömnen.
Vi bor nära 2 gator fulla med barer och pubar så det är inte ovanligt att det förs väsen på helgerna.
Sedan hör jag en sirener komma närmre och närmre, och det är i det ögonblicket jag tvingar mej själv att vakna för jag kände igen ljudet, det var inget buss, det var en brandbil!

David vaknade samtidigt och utbrast "WTF is that!" och tittade ut genom fönstret. 2 brandbilar och massa brandmän utanför. Vi ser att dom går in i våran byggnad, och sedan hör vi dom i trappuppgången. Vi känner hur det luktar jätte bränt, inte eld, men typ som något på spisen, eller ugnen.

Jag trött som en gnu blir skiträdd, får panik och börjar gråta lite lätt. "Och my good, oh my god oh my god" var allt jag kunde säga. Tankarna for vilt. Det brinner i byggnaden! Vi kommer förlora allting! Jag måste hämta mina hårddiskar. Men jag bara står där.
David (tar lugnt) på sej kläder och öppnar och lyssnar på vad dom säger därnere (vi bor på översta våningen om ni inte vet) Dom pratade med en av våra grannar.
Vi hör hur en brandman klampar uppåt, mot taket för att öppna dörren dit och lufta ur byggnade, och David går och möter honom i trappuppgången. Jag kikar ut genom dörren.

"Hello" säger David till brandmannen med sin franska dialekt (så det blir ett gulligt "Ello") Brandmannen mumlar något ohörbart tillbaka, David kommer tillbaka och fattar ingenting, men vi förstår båda att det inte brinner då, utan nån har ringt och larmat dom för att det lukta bränt. Det verkar som tanten 2 våningar under hade glömt stänga av ugnen eller plattan eller något, så det kunde hänt något!

Vi fortsatte titta ut genom fönstret och efter en stund far dom sin kos.
Jag tyckte det var dåligt att brandmannen inte förklarade för David vad som hänt. Uppenbarligen vart vi oroliga. Men han verkade sur att vakna mitt i natten för inget. Men det hade ju kunna hänt något! tur att nån larmade!

Jag blev så rädd, för att för nån månad sen skrev en bekant på Facebook att hela hennes byggnad med 10 lägenheter totalt brunnit ner. Allt förstört, allt borta.
Som tur var hade hon försäkring, som betalar hotell i upp till 1 år, men som ni vet, härborta om man blir "displaced" får man inte mkt hjälp. Många som inte hade försäkring sover på vänners soffor och kommer få betala sjuka summor för boendekostnader.
Tänk alla minnen, foton, kläder... usch.

Vi har inte ens nån hem försäkring. Men kommer skaffa det nu. Det räcker med att en idiot inte stänger av plattan eller "screws up" så kan vi förlora allt!
Och om det skulle brunnit, skulle vi fått flytta, och eftersom när man flyttar in på ett ställe här, låser man in hyran. Vi har ganska "låg" hyra jämfört med andra ställen i SF. Om vi skulle fått flytta nu hade vi fått betala ca 10.000 kr mer i hyra, så mkt har hyrorna gått upp för en 2a, i SF sedan 07 då vi flyttade hit.
Det är därför vi inte kan flytta, det är för dyrt helt enkelt. Vi är fast här.

Hur som hellst. Jag snyftade lite i Davids armar, sen somnade jag som en stock igen. David stackarn, kunde inte sova på 2 h!

Det är komiskt hur man reagerar i vissa situationer. Oftast när David är upprörd är jag lugn, och när jag är upprörd och panikslagen då är David lugn. Men det är väl så det funkar. Yin and Yang. Det funkar ju inte om man är upprörda och panikslagna samtidigt. Någon måste ju vara rationell!

Friday, March 13, 2015

Brow babe

Jag, som ni vet, med min extrema beslutsångest har jag kläder liggandes som jag fortfarande funderar om jag ska behålla, månader efter jag köpt dom. (Jag vet, det är en sjukdom)
Nu hade jag packat på mej en del och var trött på den jävla högen, och begav mej igår till downtown, inte för en shoppingrunda, utan return runda. (Köpte självklart nya grejer som jag kommer fundera över i ett par månader haha)

När jag gick in till Macys kom jag på att jag velat ha en ögonbrynspenna hur länge som hellst. Jag gör aldrig något med brynen och tycker det är så snyggt med folk som gör det, och när jag ändå har ett rejält pack med bryn får man väl passa på.

En säljare för märket Benefit sa til mej att sätta mej på en stol så kunde hon göra vad hon tyckte vad bäst, det blev skitbra! Sedan lyckades hon övertala mej att köpa en eyeliner också. Och mascaran hon erbjöd var fantastik den med. Sedan använde hon en foundation på mej, och jag som aldrig anvädner foundation blev helt såld. Den var extremt bra och det syns inte alls att man har det! Men, en hade redan spenderat 60 dollar på ögonbryns kitet och eyeliner så jag kände att jag får spara det till nästa gång. Har jag levt 31 år utan Foundation klarar jag mej nog ett tag till!

Hur som hellst kände jag mej som en filmstjärna när jag gick därifrån. Och jag som tänkt gå till gymmet! Meh, en bra anledning att inte gå :D

Golden Hour on the way home.
Bron i dimma
Dimmig solnegång. Älskar när dimman liggen vid bron sådär!

Thursday, March 12, 2015

Så sjukligt trött

Sedan vi ändrade till sommartid i Söndags har jag varit trött som en jävla gnu. Trött på kvällarna, ännu tröttare än vanligt på mornarna, trött under dagen. Tog t.om en tupplur i Tisdags. Att det kan screw you up så mycket! Har vart som en zombie hela veckan. Zumban i Måndags var slö. 3 tim Franska igår kväll var jobbig, och imorse försov jag mej till min bågskytte klass. Suck. 

Monday, March 9, 2015

Helgis

Det har varit strålande vackert väder denna helgen. Och det luktar blommor överallt!
I Lördags hade jag en fotografering på morran, sedan cyklade vi runt i SF under dagen. I Söndags vaknade jag...dare I say it....nära Kl 11! Men det var för den jävla tidsändrigen. Kl vart ju egentligen knappt 10! Typiskt... halva dagen var ju borta! 
Vi hade brunch på ett ställe på Hyde street där Cable Cars åker förbi så idylliskt. Älskar den gatan! Sedan var kl redan 14 och platsen jag velat hike:a var vid kusten ner mot Half Moon Bay, täckt med dimma, så vart inte så sugen att hikea mer. Och det var för lite tid att åka till ett dim fritt ställe utanför staden eftersom vi skulle på bio kl 18, så vi stannade i stan. 

Så vi åkte till Dogpatch district. Ett "new and upcoming" ställe Sydöst. 
Det byggs helt sjukt mkt nya lägenheter och byggnader där, det är det enda stället i SF som det finns plats att bygga utåt och inte uppåt, eftersom SF har kust på alla sidor. Innan har det varit en plats för warehouses och avfall, helt platt, men nu åkte vi förbi och det var som att komma till en ny stad. 
Hur som hellst, vi letade efter en butcher som sålde köttprodukterna David köpte förra veckan, men det visade sej att dom rivit den byggnaden, så vi parkerade bilen istället och vandrade runt. 
Vi hittade en annan butcher, Frank tillråga på allt, som sålde merguez (speciellt marockansk lammkorv som är lite svårt att hitta här) och massa andra produkter! Det var som om det var ödet att vi inte skulle hitta den andra butchern. Det är inte ens vanligt med butchers här!

Vi hittade även en ny restaurang - Pub som var galet god och mysig- Smokestack. David beställde en timjan lemonad - Asgod! Och jag en "Cheap Dwellings" drink med persika likör och mint. OMG vad god den var, plus att den var häftigt presenterad! 
Nu har vi ytterligare ett ställe att visa våra turister!!
Vi avslutade dagen med att se "Song of the Sea", en Irländsk animerad film som var Oscars nominerad för bästa animation. Den var så fantastiskt bra! Den var i 2D, så gammalt hederligt tecknad och jättevacker att titta på. Jag ville ha konsten som tavla!
Sedan var storyn bra och annorlunda också. Musiken... Den var magisk! Så den rekommenderar jag verkligen att se, även för vuxna.
Åh, om jag fick välja ett jobb, skulle det vara att jobba med tecknade filmer som denna!



Saturday, March 7, 2015

Skogspromenad och köttbullar

Min Fredag bestod av rensa och organisera räkningar. Dammsugning och En liten skogspromenad i presidio skogen följt av Middag med Jonas. Lagade Meatballs a la boonies och babaghanoush. Kladdkaka till efterätt. Han kom en timme sent. EN TIMME!! My god. Han är verkligen sämst att komma i tid haha.
En positiv grej med att han inte är med Carol längre är att han börjat umgås mer med oss. Innan var det alltid nån ursäkt från henne. Hon skulle alltid vara med sin familj, eller hade nån event, eller plugg ... Känns som jag fått min Jonas tillbaka! Yay.

Wednesday, March 4, 2015

Spa day

Förra Söndagen hade jag, Amelia och Annika en spa dag hos Alexandra och Vanessa. Vi kände oss som 15 igen. Ale gjorde fantastiska facials på oss alla med massa olika steg. Annika gav oss lite massage. Det vart meningen att det skulle vara en hälso dag med nyttig mat och juice, hiking, men facialsen tog sån tid att vi vart ashungriga vid fyra tiden och jag åt en burrito. När vi kom hem igen drack vi 2 glas rödvin. Sedan kom männen våra hem från sin utflykt med ost, korv och bacon (tydligen super awesome bacon) 
Vi får köra mer nyttigt nästa gång. För mkt temptations här!
Hur som hellst, en jättetrevlig dag!