Recent Posts

Saturday, February 15, 2014

Valentines day!

Igår vart det ju alla hjärtans dag, men eftersom alla restauranger höjer priserna och oftast endast erbjuder en Prix fixe meny så valde vi att "fira" idag istället. Vi gick till en Fransk restaurang som vi alltid velat prova men den är alltid fullbokad!
Den hette L'Ardoise och var jättemysig och god! En riktig Fransk bistro känsla! Efterätten var vackert presenterad i forn av 2 svanar :)

Det asiatiska paret ni ser på 3e bilden nedan, satt med sina mobilen 90% av tiden. Helt galet! Här går man till en fin restaurang och sitter med varsin mobil och inte säger ett pip.
När servitören kom med maten var dom fortfarande som helt förstenade i mobilerna och servitören, märkbart irriterad, satte nästan ner tallriken över deras mobiler.
Sedan satt dom och åt med mobilen i ena handen och gaffeln i andra!! Jag tappade seriöst hakan. Det är tragiskt. Vad kan seriöst ha varit så viktigt att hålla i mobilen som en besatt medans man äter på en resturang? Sedan tog dom en klunk av sin dryck, fortfarande hållandes i mobilen, tog en tugga av brödet, fortfarande evigt stirrandes ner i mobilen. Thank God att man inte har ett sådant förhållande!

Hoppas ni haft en mysig dag med era nära och kära :)

Saturday, February 8, 2014

Cupcakes


Regnit och eländigt idag. Grått och rått. Men, ska inte klaga, det är ju katastrof torrt i Cali så vi behöver detta! 
Hade Au Pair möte på ett Cupcake cafe där man kan dekorera sina egna cupcakes. Vi hade Valentines tema. Jag älskar min lilla Au Pair grupp! Dom är så goa och snälla allesammans, och även fastän dom inte alla umgås på fritiden, de har ju sina egna gäng, så gör de alltid en effort att prata och vara sociala på mötena. 
Hade en Au Pair, Lupita, som lämnade oss nu i veckan. Henne kommer jag sakna, hon var verkligen en gullig tjej. En annan kom till mötet idag och sa ett snabbt hejdå, hon åker på Tisdag. 
Även fastän jag bara ser dom 1 gång i månaden känner jag att man lär känna dom under året som går, vissa av dom tänker man inte så mkt på när de åker hem, men vissa känner man mer för än andra. T.ex Lupita. 

Jag gör alltid en stor effort när det är någon ny som kommer. Jag ger dom ett välkomstpaket med ett brev från mej, lite kartor och kuponger och broschyrer. Telefon lista med alla Au Pairer i SF, ansökan om bibiotekskort mm. Jag har t.om en google map karta som visar var alla i gruppen bor!

Jag vet ju själv hur det var när jag kom hit och INGEN brydde sej. Jag var helt själv. En ung liten 21 åring. Från att ha kommit från Au Pair skolan i New York där man hittat många vänner och folk runt en hela tiden, till att landa helt själv på en flygplats på andra sidan jorden och hälsa på sin värdfamilj som man ska bo med i ett år. Det är inget för mesar minsann. Jag är så otroligt stolt att jag vågade, och gjorde detta. Jag hade ju ingen hjälp och kände ju inte en kotte där. Var tyst som en mus och vågade knappt prata för jag tyckte min engelska var dålig.

De första veckorna var som en bergochdalbana, Å ena sidan, blev jag kär i Californien direkt och kände mej hemma i naturen och omgivningarna, men jag grät och kollade på korten av familj och vänner jag hade med mej hela tiden. Det var så ovanligt att vara själv! Jag kände mej ofantligt ensam och liten. Jag, som många vet, var alltid med någon kompis i sverige, och var sällan sjäv.

Min LCC (som skulle hört av sej 48 timmar efter ankomst) hörde inte av sej, jag visste inte vart andra au pairer bodde. Tillslut fick jag tag på henne efter 1 vecka, då jag gråtandes sa att jag kände mej ensam och behövde träffa andra au pairer.

Så första veckan Au Pairerna kommer hit tar jag väl hand om dom, och hör av mej ofta och ser till att Au Pairerna i våran grupp hör av sej och träffar dom.

Från vänstra hörnet.
Sabina från Mexico, Arianna från Italien, Maria från Tyskland, Marcella från Brasilien, Eva från Tyskland, Julia från Österrike, Nikki från Tyskland, Monica från Mexico. 



Sabina från Mexico är en go tjej också. Hon har de roligaste skämten och skrattar alltid! Italienskan Arianna är bara en månad gammal, och hon tycker hennes engelska är sååå dålig, hon är så himla söt! Tänk er en riktigt fet typisk italiensk dialekt. 
Niki, Monica och jag. Jag älskar Monica, hon är så himla go! Hon har varit här ett år och precis förlängt 9 månader till! Hon är min veteran i gruppen nu :)

Thursday, February 6, 2014

CreativeLive

Om ni inte vet vad CreativeLive är för något borde ni kolla upp det. Där håller de gratis live klasser. Mycket kreativa, som fotografi, Photoshop, men även om hälsa, musik och företag, typ hur man tjänar pengar osv.

Just nu har det börjat en fotografi klass med en bröllopsfotograf som varar i 30 dagar! Den är som sagt gratis, men kruxet är, att om man inte kan se en dag och vill se den "när man har tid" så måste man köpa. Alltså, det kostar bara pengar om man vill ha "anytime access" till den. Men om man kan se den live, är det gratis.

Som tur är, har jag inget dag job jag går till, så jag har typ all tid i världen :)

Hittills har det varit intressant och det ser ut att bli mer intressant. 
Här är trailern till den klassen jag tar nu: 

Och en titt på schemat. Ser fram emot intro to business, pricing, marketing och booking the client. Jag har ju varit med om, och fotat så många bröllop nu så jag vet ju hur det går till på bröllopsdagen, om vilka moments man inte får missa etc. 


Tuesday, February 4, 2014

Skärmdumpen

Hittade denna skärmdumpen på skrivbordet på datan. Vafalls tänkte jag. Jag minns att jag sparade den av någon anledning för att jag skulle blogga om den, men när jag såg den nu förstog jag inte varför, så jag var tvungen att läsa igenom den igen. 
Jag behövde inte läsa långt förrän jag kom på vad det var som jag tyckte var så roligt. När jag såg denna bilden, trodde jag nämligen det var ett recept på svamp kola. Och inte en svampskola. 
nu är jag kom på varför jag sparat ner den i första taget fnittrar jag för mej själv igen. Så dumt.
Hur som hellst vet jag inte varför jag var inne på denna sidan överhuvudtaget. Jag jag väl på svamp humör igen. Åhh... att gå i skogen och leta svamp... (för att sedan stressa över spindlar och kryp och komma hem utan svamp ändå för att kantarelljävlarna är så svåra att hitta och jag vet inte vilka andra svampar man kan äta och camilla är för rädd att jag ska plocka en giftig svamp och vill inte ha det på sitt samvete haha) Men ändå...goa tider!




Sunday, February 2, 2014

Tandborste, någon?

Craigslist (typ blocket) cracks me up. Här är en idiot som försöker ge bort sin tandborste.
Vissa grejer ÄR okej att slänga lilla vän.