Recent Posts

Saturday, November 23, 2013

Pumpigt

Innan Halloween vart jag och Nathalie på Pumpkin patch!
Även fastän jag bott här i så många år, har jag aldrig varit med om denna höstiga tradition! Det var riktigt mysigt! Det var en kall och dimmig eftermiddag så det var passande väder. Det är just egentligen småfolket som det ska vara roligt för, men ska man köpa en pumpa kan man ju likväl göra det på en mysig plats och ha lite skoj. Det är ju ändå gratis!
Nae, detta får bli en tradition!


















Friday, November 22, 2013

Regn och shopping

Igår regnade det som en galning! Har inte sett regn sedan Sverige och innan dess var det på regn perioden som var en riktig mes i år, i Mars. Då passar lite shopping bra.
Macys hade "One day sale" vilket dom rear på rean, plus att jag har kuponger eftersom jag är medlem, så då får jag ytterligare 20%. Så, de flesta kläder är 50% rea, One day sale ytterligare 40%, plus att jag har min kupong på 20%. Förstår inte riktigt hur dom har förtjänst på detta men jag är glad iallafall.
Massa bra kläder som man inte har råd med annars, från finare och bättre märken där kläderna inte går sönder i tvätten efter 5 gånger.

Det är typ enda gångerna på året som jag shoppar, så jag är väl ändå förtjänt av det :)

Det blev ett par snyyga brallor i plommon färg från Maison Jules
En snygg blå tunika även den från Maison Jules. Älskar spets detaljerna!
En fin vit "gudinne" lik sommarklänning
En plommon färgad skjortliknande grejsimojs från American Rag.
Och det jag var ute efter i första hand - Pyjamas bralls!

Wednesday, November 20, 2013

Apple picking FAIL

Inte nog med att pirat skeppet vart ett stort fail. Häromhelgen hade vi ett annat stort fail.
Jag hade fått ideen att göra något typiskt amerikanskt och höstigt, och kom på den brillianta ideen att åka och plocka äpplen på en orchard.

En Lördag fick jag äntligen med David och vi tog en fin lördagstur upp till Petaluma, där en appple orchard fanns.
Vi körde och körde. Det är en fin väg dit upp, men tar lång tid. Efter lite mer än 1 timme var vi äntligen framme. Det var längre bort än vad vi trott eftersom det låg på landet. Då kom tantalura fram till oss när vi parkerat och frågade

"Hello, can I help you?"
"Hi, we´re here to pick apples" sa jag i en överdriven glad tonart.
"Oh, but we are closed for the season, and besides that, w are only open on Sundays" 
"But, on your website it says you are closing for the season tomorrow"
"Yes, but that is tomorrow, and we are still not open on Saturdays...I need to update the website but I dont know how to do that"
"ehh...ok"
"Did you drive far?"
"yeah...from San Francisco" sa jag ledsamt med hopp om att hon skulle låta oss plocka ändå.
"oh wow, that's far. But yeah, we are not open...can I recommend you to do anything else up here? Do you like oyesters, you can go eat oysters".

Nej jag ville inte äta några jävla ostron! Jag ville plocka mina äpplen som jag kört i över en timme för att få plocka. Vad hade dom förlorat på det? Kunde hon inte låtit oss få plocka några stackars äpple och gett henne lite pengar för det! KASS customer service!

Haha, hon tänkte säkert att vi var några rena idioter att ha kört i en timme för några äpplens skull. Vi kan köpa äpplen 5 minuter från våran lägenhet, men vi ville ju plocka! Det var ju meningen att vi skulle gjort "en dag" med detta äppeläventyr...

Iallafall, vi åkte in till Petaluma stad istället och vandrade omkring. Det är så himla mysigt där! Synd att det ligger så långt ifrån SF bara... Annars hade jag nog kunnat tänka mej att bo där!

På vägen tillbaka var det jättehäftig dimma över staden, har alltid velat ta kort på det, men har aldrig med min kamera! Men nu äntligen fick jag några bra kort!











Halloween

Egentligen gillar jag Halloween, men det är inte så jävla lätt när man har en man som inte gillar att klä ut sej, och ens kompisar inte riktigt gillar det heller.
Jag är också ganska lat med sånt nuförtiden, men jag vet att den dagen vi väl flyttar tillbaka till Europa kommer jag säkerligen ångra att jag inte tog tillvara på Halloween i staterna och klädde ut mej!

Hursom hellst, vi var bjudna till jonas och Carol för hembakad pizza och dokumentär kväll! Pizzan var god, vinet flödade och djupa och filosofiska konversationer om politik och "konspirationer" som folk gillar att stämpla det som (Vi föredrar att säga sannigarna istället men men, folk kommer dit så småningom)
Vi tittade på en dokumentär som jag och David sett innan men CarJon ville se den med.

Jag hade tagit med mej de två pumporna som jag och Nathalie käpt veckan innan, tanken var att eftersom det var Halloween, att vi skulle carva dom ihop, men det blev inte så mkt tid över till det. Presis som David förutspått när jag envist skulle plocka med mej dom :)



Tuesday, November 19, 2013

Schu

Sju vackra år har gått sedan jag gifte mej på toppen av berget.

SJU ÅR!!

Det förblir en av de finate dagarna i mitt liv! Önskar att fler var där och upplevde och delade den dagen med mej, men huvudsaken var att jag var glad och att det var en underbar dag. Och jag hade 2 representater från Sverige, Saris och Rosi! Det värmde så att dom kom! Vad skulle jag gjort utan Saris som tog mej ner till altaret liksom?! Och det var på något sätt passande, vi tre som rest till så många ställen och upplevt många fantastiska platser ihop samlades där på berget på min dag!

Jag går och drömmer om att göra det igen och bjuda in alla vi känner, från jordens alla hörn! Kan ni tänka er vilket bröllop det skulle bli! Om alla kom då såklart. Hur vi än gör det, så är det någon som kommer få spendera pengar på flyg och hotell... Så då tappar man ju en del folk! Men börja spara till drömbrölloppet NU gott folk! Kan hända att det blir i Frankrike...Eller i Grekland! :D Ni får faktikst inte missa det ytterligare en gång!
Åhh, önskar jag vore rik, då skulle jag bjuda alla på flyg och hotell! Utan tvekan!
Jag har redan en pinterest board om mitt framtida bröllop så jag samlar på mej ideer och tankar tills den dagen Flumisen friar igen, för jag har sagt att ska vi göra det igen, får han fria igen! :) Vi firar ju snart 10 år, kanske skulle vara roligt att tajmat till det... :)

Hursomhellst, på våran dag så jobbade david på dagen, sedan gick vi till en av de bästa restaurangerna i San Francisco - Kokkarri! 
Alltså, det är galet gott! En jättemysig, fin och lyxig grekisk restaurang.
Vi var där på bröllopsdagen förra året också, och tyckte att det var passande att gå tillbaka dit på dagen igen eftersom vi hade grekisk mat på brölloppet också! Det får nog bli en tradition :)

Älskar dej min fantastiska fina man som jag får dela mitt liv med!



Sunday, November 10, 2013

Lamt Piratskepp

Hösten i san Francisco är som sagt en fin tid.

Det är varmt och gött, solen är ganska låg vilket ger ett magiskt guldigt ljus mesta tiden av dagen.
Förra helgen tog vi oss en tur till Golden Gate parken med våra camping stolar, hittade en mysig enskild plats och njöt ett tag. Men så fort det blev skuggigt kom kylan.
Vi bestämde oss (läs, JAG bestämde oss efter lite grymtande från Flumis) att åka till Fishermans Wharf för att titta på ett pirat skepp som besökte SF i ett par dagar, de hade tydligen vart med i en del filmer, senaste Pirates of the Carribean, så det trodde jag skulle bli häftigt.
Men det blev ett stort fail! För det första hade jag fattat fel, så vi åkte till fel ställe. Efter att ha hittat en parkering ganska långt bort...
Sedan tog vi oss till den piren skeppet skulle vara på, kom dit presis innan dom stängde, men då visade det sej att det verkligen inte var någonting att ha! Det var det lamaste jävla skeppet jag sett i mitt liv, eller, kanske inte livet, men ja ni fattar. En besvikelse efter vi tagit oss ända dit! Det värsta var att en ung flicka utklädd till pirat pep "There is a 5 dollar suggested donation to go aboard the ship" - Nej tack!