Recent Posts

Saturday, October 15, 2011

Greta

Greta är namnet på en liten 6 veckors flicka som jag ska passa en gång i veckan!Det är Jonas brorsa som blivit fader med sin Amerikanska flickvän Bria. De letade efter en nanny till Greta som kunde prata Svenska med henne och frågade mej om tips vart de kunde leta efter en svensk nanny.
Då slog jag till, JAG behöver en extra inkomst! JAG kan prata svenska. JAG älskar ju bäbis!

Detta är bra, även fastän det är endast 4 timmar i veckan, så är det iallafall varje vecka. Och det betalar ju helgens restaurang besök iallafall!
Jag hade en test dag i Tisdags och det gick jättebra, jag har ju aldrig tagit hand om en sån liten ynkling krake innan men i loved it! Hon sov hela tiden och bara kollade nyfiket runt sej. Jag kommer ta massa fina kort på henne!

Först var jag lite nervös hur jag skulle hålla na... dom är ju så smååå...Men jag vande mej efter 3 minuter. Sedan var jag nervös att hon inte andades när hon sov. Så jag gick in och tittade gansksa ofta haha.

Bria, mamman är jättesnäll, Det känns jättebra att jobba för någon som verkligen litar på en, det är ju som att sitta barnvakt åt en kompis barn! Då känner jag mej mer bekväm också att kunna prata mer öppet!

Detta kommer bli jättebra! Håll utkik efter kort på en söt liten Greta!



Friday, October 14, 2011

das helg

Äntlingen helg och solen skiner och graderna är närmare 30. Hösten är underbar i San Francisco! Det är inte ofta vi har det så varmt som vi har nu, eftersom SF är omringat av vatten blåser det ofta, och för att inte prata om dimman som hägrar under sommar månaderna. Så jag förtjänar värme.

Iallafall, inga direkta planer för helgen förutom att jag har mitt Host Family event med Cultural Care. Denna gången ska vi ha picnic vid Baker Beach och jag ska fota porträtt på familjerna och sedan sälja filerna. Hoppas på lite business!

Men, jag är nervös... jag gillade inte ideen att vara vid stranden eftersom att fota i sol, mitt på dagen, är en fotgrafs mardröm. Antingen får modellerna en starkt skugga i fejjan, eller så kisar dom. Så ett foto tips, bra porträtt-gå till skuggan där man får jämt fins ljus.

Men, på stranden finns ingen skugga, så jag kommer få använda blixt för att lätta upp skuggorna i ansiktet, och jag gillar inte att använda blixt för ajg tycker det ser fejk ut och oproffsigt ut. Men nu är jag i denna situationen och får hoppas att familjerna inte märker vilka kassa bilder de får heheh.

Iallafall, väntar på Flumis ska dyka upp så vi kan gå ut och äta. Fredags middagen blir oftast den lokala Thai restaurangen runt hörnet. Kanske en film efter...

Apropå film, VART är filmerna?? För en gångs skull går det inga filmer man vill se, vi har inte vart på bio på veckor nu, och oftast går vi en, eller t.om 2 gånger i veckan! det finns ingenting jag ser fram emot nu. Blä. Jag behöver min bio dos!

Ha en härlig helg!
Luv, Boon

Friday, October 7, 2011

Konst by Fluffy

De flesta av er vet kanske att David jobbar på Lucasfilm med Tv serien Clone Wars. 
Han är Concept Artist och designar konceptet till karaktärer, planeter, props osv. När vi gick in på Clone Wars hemsida idag såg vi att dagens avsnitt har mycket av Davids design!
Här är en bild från hemsidan. Denna 3D bild har han ritat konceptet till. Tyvärr kan jag inte visa HANS koncept bild för det är "hemslighetsstämplat" men så här blev resultatet som 3D designerna gjorde av Davids orginal design. Han har kommit på allt i denna bilden, De trädliknande varelserna, färgchemat, hela grottan. Davids bild ser exakt likadan ut som denna, förutom att denna är 3D såklart. Det enda David inte gillar är att de la till massa vita "ådror" på trädvarelserna. Det var inte hans ide och hans ide var utan.
Åhhh, jag är så stolt över min fina konstnär! Han har en fantastisk talang!
Den går på Tv11 på natten om nån vill se.







Monday, October 3, 2011

Tid

Det känns inte som jag har tid med nånting längre, och det är redan OKTOBER!!
Först var Annie här, sedan direkt efter redigerade jag klart bröllop, graviditet bilder, sedan var det heltid på Receptionist jobbet i ett par veckor. Sedan hade jag ett par dagar som gick åt till att greja kalrt förlovnings bilderna.

När jag väl trodde att jag hade massa tid över ville Fotografen Julie att jag skulle jobba på hennes kontor i ett par dagar, sedan vips är jag tillbaka på The Heritage idag och imorrn... Jag har hur många bröllop som hellst jag vill redigera klart. Det är inga viktiga dock, det är bröllop sedan i April som jag assisterat på. Paren väntar som tur är inte på de bilderna, utan de är till för min portfolio och blogg! Men de flesta bröllopen har jag inte ens hunnit kollat på! Och jag är ju nyfiken! Har ju varit på så himla många fina detta året!
Och i Lördags var det dags för ännu ett bröllop  med Kate. De hade hyrt ett speciellt Salsaband från L.A som var otroligt duktiga! Åh vad jag bara ville upp och dansa!! Jag måste verkligen försöka få iväg Flumis till en klass! Jag vet att han har det i sej! Salsa alltså. Det är bara inte hans grej...

Iallafall, nu ska jag laga middag till sötnos!